Klumme
Læsetid: 3 min.

Ugerevy: Det var kulturen, der gjorde det

Endnu en uge hvor Donald Trump fortsatte sin heroiske kamp mod realiteterne, mens Frank Jensen opdagede, hvad en forrået kultur havde gjort ved ham
Dansk machokultur. Den er årsagen til, at København mandag måtte vinke farvel sin overborgmester gennem 11 år.

Dansk machokultur. Den er årsagen til, at København mandag måtte vinke farvel sin overborgmester gennem 11 år.

Philip Davali/Ritzau Scanpix

Moderne Tider
24. oktober 2020

»Et normalt liv, det er det eneste, vi ønsker,« sagde Trump under sit besøg i Erie, Pennsylvania, og som så ofte før havde han ret. Og som så ofte før bragte han gode nyheder med sig denne kolde tirsdag: Pandemien nærmer sig sin afslutning, og »det normale liv vil endelig begynde igen«.

Således fortsatte præsidenten sin heroiske kamp mod realiteterne, smittetallene fortsatte deres tålmodige stigning, og den flammende togvogn, der går under navnet den amerikanske valgkamp, fortsatte sin slingren mod finalen den 3. november.

Coronahåndteringen var også et centralt tema torsdag ved den sidste tv-debat mellem de to kandidater, som denne gang risikerede at få taget lyden på deres mikrofoner, hvis de ikke respekterede hinandens taletid. Sammenlignet med første debat blev det til en væsentligt mindre kaotisk, men næppe mere forsonlig forestilling. Præsidenten talte nok en gang om de lyse udsigter til en snarlig vaccine og blomstrende genåbninger, mens Biden forudså en »mørk vinter« intensiveret af Trumps uansvarlighed.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her