Baggrund
Læsetid: 6 min.

Zlatan fylder år: Mon ikke han er hundeangst for snart at forsvinde fra scenen?

Zlatan Ibrahimović fylder 39 år i dag. Ligesom jeg selv gør om en måned. Årgang 1981, den har vi altid haft tilfælles. Og Zlatan har altid sagt, at alder bare er noget, der foregår i dit hoved. Men mon ikke han også er hundeangst for at forsvinde fra scenen?
»Jeg er ligesom Benjamin Button. Jeg har altid været ung, aldrig gammel,« udtalte Zlatan for nylig. Ja, selvironien og selvtilliden fejler ikke noget.

»Jeg er ligesom Benjamin Button. Jeg har altid været ung, aldrig gammel,« udtalte Zlatan for nylig. Ja, selvironien og selvtilliden fejler ikke noget.

MIGUEL MEDINA

Moderne Tider
3. oktober 2020

39 forekommer mig at være en af de mest anti-agtige-fødselsdage, du kommer til at stå med. Stilhed før stormen. Forspillet før den egentlige kropslighed. Kvalifikationskampene til det spændende gruppespil.

For hvad skal du egentlig stille op med den? Andet end at begynde at gøre status over, hvad det så blev til med de satans 30’ere af forliste og forsøgte parforhold og karriereveje, børn, branderter og generel eksistentiel forvirring over at bo i en verden, der lige så stille er begyndt at forvente, at du er blevet … voksen?

Der er også alt det, der ikke blev til noget: Alle de penge, du alligevel ikke har tjent, og alligevel brugt igen på crap, og den bog, du ikke blev færdig med, og det sommerhus, du langtfra ejer. Er der noget, du skal nå, inden de store 4.0, spørger du dig selv her på falderebet?

Zlatan er da sådan set bare gået i gang med sit forsøg på at vinde det italienske mesterskab, scudettoen. Igen.

Selv om han er en herregammel angriber.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Jeppe Lindholm

"alder bare er noget, der foregår i dit hoved"

Ja da. Indtil man rammer 50 år. Med alderen følger en krop og et sind i stille opløsning. Hvilken del fungere nu heller ikke længer så godt her til morgen bliver en daglig realitet. At blive gammel er ikke særlig morsom, ingen spøg, og stærkt overromantiseret.

Det ikke særlig morsomme, "ingen spøg, og stærkt overromantiseret" ved alderdommen overgår hovedsageligt de fattige, eller ubemidlede nok til ikke at have råd til at kunne købe sig til komfort, som erstatning for svækkede (af alderdommen) fysiske og kognitive færdigheder, uden hvilke livskvalitet kan blive svær at booste.

Med Zlatans formue på næsten en milliard (i DKK), tillige med, indtil videre, en månedsløn på næsten 4 millioner + alt det løse, er Zlatans syn på alderdommen nok ikke så grumt, som Cathrine Lundager frygter.

Gert Romme, Dennis Tomsen og Hanne Utoft anbefalede denne kommentar

Cathrine Lundager, Benjamin Button er en fremragende film

Mvh Hanne Pedersen

Cathrine Lundager, Benjamin Button er en fremragende film

Mvh Hanne Pedersen

steen ingvard nielsen

»Hvis I taberrøve bare havde ringet til Zlatan noget før, så kunne vi (læs: Zlatan) have vundet det hele og ikke endt med kun at blive nummer seks, fordi I fuckede alt op i begyndelsen af sæsonen.«

Smukt!