Læserbrev
Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Burde jeg politianmelde?

Har du en nød, du ikke kan knække? Skriv til Brevkassen – vi giver ikke op, før vi har prøvet
Har du en nød, du ikke kan knække? Skriv til Brevkassen – vi giver ikke op, før vi har prøvet

Mia Mottelson

Moderne Tider
14. november 2020

Forleden kørte jeg over Storebæltsbroen mod Fyn i bil. Der var nogen trafik, men ikke kø. I begge baner var hastigheden omkring 100 km/t.

Et stykke tid kørte en bil bag mig. Føreren, der var alene i bilen, talte i mobiltelefon med venstre hånd, og gestikulerede ivrigt med højre hånd med korte mellemrum. Da den bagvedkørende overhalede, noterede min passager bilens nummer.

På det tidspunkt var jeg fast besluttet på at melde vedkommende til politiet for uforsvarlig kørsel, men endte med ikke at gøre det.

Hvad ville I have gjort?

— Pendleren

Svar I:

Jeg har været i samme situation, hvor en bilist overskred fartgrænsen i et omfang, så den pågældendes eget og andres liv og førlighed var i fare. Jeg meldte bilisten til politiet uden i øvrigt at vide, om det fik følger.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Det hjælper ikke noget at anmelde en billist der taler i mobiltelefon under kørslen. Når/hvis politiet stopper bilister er beviset sandsynligvis væk. Anderledes er det med spritbilister, de bærer beviset med sig.