Læserbrev
Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Hjælp! Angsten for barnløshed har ramt mig

Skriv til Brevkassen – intet problem er for lille, intet for stort, og vi giver ikke op, før vi har prøvet. Her gælder det frygten for at ende som barnløs
Skriv til Brevkassen – intet problem er for lille, intet for stort, og vi giver ikke op, før vi har prøvet. Her gælder det frygten for at ende som barnløs

Mia Mottelson

Moderne Tider
21. november 2020

Jeg er en kvinde på 29, jeg er for relativt nylig kommet ud af et forhold, og med ét er jeg blevet hysterisk bange for, at jeg aldrig får børn. Jeg vil ikke engang have børn lige nu, der er hverken plads i min hverdag eller i mine drømme. Alligevel hjemsøger tanken om livslang ufrivillig barnløshed mig om natten. Jeg har aldrig villet være en desperat skruk singlekvinde, men nu frygter jeg, at jeg er ved at blive det.

Kan I ikke få mig ned på jorden med nogle beroligende ord? Mine venner har allerede prøvet at fortælle mig, at jeg altid kan vælge at få et barn alene, men det gør det kun værre.

— Desperadoen

Svar I:

Nej da! Jeg kunne ikke drømme om at berolige dig! For naturligvis er det et muligt scenario, at du aldrig får børn. Af alle mulige grunde. Inklusive den, at du vælger ikke at få børn. Jeg vil i stedet opfordre dig til at bruge denne fase af dit liv til at tænke over, hvordan et meningsfuldt liv uden børn ville se ud for dig.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Niki Dan Berthelsen

Lige med at få børn, så tror jeg at mange kvinder ikke forstår at "nej betyder nej" og at det skal respekteres. Dermed kan de have svært ved at respektere en andens ret til at bestemme over egen krop, liv og følelser.

Det er mit klare indtryk at den trang til selvrealisering er en drift for mange kvinder. Og at den drift stadig kan kræves tilfredsstillet, at de samme kvinder som hylder #metoo og andre krav om ligestilling til selvbestemmelse og frigørelse for andres drifter.

Lise Lotte Rahbek

Dit liv foregår i dag. I nuet, og ikke hverken igår eller i morgen. Eller om 10 år.
Installer et filter mod detder moderne FOMOhalløj.