Læserbrev
Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Kan man lære sin svigermor at bruge cykelhjelm?

Har du en nød, du ikke kan knække – så skriv til Brevkassen. Vi giver ikke op, før vi har prøvet?
Har du en nød, du ikke kan knække – så skriv til Brevkassen. Vi giver ikke op, før vi har prøvet?

Mia Mottelson

Moderne Tider
28. november 2020

En tilbagevendende debat med min mands mor, som vi ellers har et godt forhold til, om brug af cykelhjelm (hun nægter) har fået et nyt aspekt. Vores datter – hendes første barnebarn – har lært at cykle, så nu er det på cykel, når farmor henter i børnehaven.

Den lille undrer sig over, at farmor kører uden hjelm og spørger os hvorfor. Jeg har mest lyst til at svare, at det er, fordi farmor er en fucking idiot, men det skal jeg nok lade være med.

Men hvordan skal vi gribe det an? Skal vi for 217. gang tage en debat med hende om det? Skal vi affinde os med, at vores barn har en dårlig rollemodel i hende? Skal vi gøre cykelhjelmen til en betingelse for, at hun må cykle sammen med vores datter? ... ?

— Svigerdatteren

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Eva Schwanenflügel

Gode og tilfredsstillende svar fra brevkassen :-)

Elendige svar. Jeg ville anbefale en lærerig familieudflugt til et hospital for rehabilitering af hjerneskadede. Det kan godt være at man ser fjollet ud med cykelhjelm på, men dog meget bedre end når man sidder i en kørestol og savler. Har selv været turen igennem, ikke fordi jeg kørte uden cykelhjelm, men alt for mange erhvervede hjereskader kan undgås så let som at iføre sig en faldhat