Læserbrev
Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Min vens syge far bliver passet af sin kone – og hendes kæreste

Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne. Her er der for eksempel én, der gerne lige vil spørge på vegne af en god ven ...
Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne. Her er der for eksempel én, der gerne lige vil spørge på vegne af en god ven ...

Mia Mottelson

Moderne Tider
14. november 2020

Min tætteste ven har bedt om et godt råd, og jeg ved ikke, hvad jeg skal svare:

Hans far er alvorligt syg og bliver ikke rask igen. Han selv, hans mor, søskende og en fælles ven af familien gennem mange år deltager i plejen af ham. Det er en familie med rummelighed og masser af kærlighed.

Min ven har nu opdaget, at hans mor og familiens ven har mere end blot et venskab sammen. Han har talt om det med sin mor, som beder ham holde sin viden for sig selv: Hans far vil sikkert nok kunne forstå det, men det vil gøre ham ulykkelig i hans sidste tid, siger hun.

Det accepterer min ven, selv om han er i tvivl om, hvad han egentlig mener om det. Men han ved, at hans to søskende slår hånden af deres mor, hvis de hører om det.

Så nu har han valget mellem at splitte familien ad med sin viden – eller påtage sig livslang tavshed grænsende til løgn over for sine søskende om deres mor.

Hvad skal jeg svare?

— Bedstevennen, 35

Svar I:

Puha, sikke en omgang. Lad mig starte i det ene hjørne:

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Det er vigtigt hvor lang tid "hans sidste tid er". Man kan være alvorligt syg i årevis uden at dø af det.
Er der udsigt til årevis med alvorlig sygdom med løgn og forstillelse, ender det alligevel med, at det ikke kan holdes hemmeligt.

Henriette Bøhne, Ole Svendsen, Birgitte Johansen, Alvin Jensen, Erik Fuglsang, erik pedersen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar

Jeg tror det er at undervurdere den syge far, hvis i tror han ikke kan mærke hvad der foregår. Hvis de er ærlige, kan de håbe på hans accept og forståelse.