Interview
Læsetid: 2 min.

Le Gammeltoft: Bøger skal man ikke kunne lægge fra sig

Le Gammeltoft, stifter af Heartbeats.dk, er aldrig nået til vejs ende i Franz Kafkas Slottet’. Hun kalder sig selv en alt eller intet-læser. Og springer gerne natur- og landskabsbeskrivelserne over
En bog jeg har forsøgt at læse mange gange, og som jeg simpelthen ikke kan blive færdig med er Kafkas ’Slottet’ – jeg når aldrig længere end til kroen, siger Le Gammeltoft.

En bog jeg har forsøgt at læse mange gange, og som jeg simpelthen ikke kan blive færdig med er Kafkas ’Slottet’ – jeg når aldrig længere end til kroen, siger Le Gammeltoft.

Anne Bæk

Moderne Tider
21. november 2020

– Hvilken bog ville du ønske, at alle ville læse?

»Det er jo umuligt at vælge én! Tom Kristensens Hærværk og Mikael Bulgakov Mesteren og Margarita. Og Sarah Omars Skyggedanseren.«

– Hvilken bog har haft størst betydning for dig?

»Der er mange! For der er jo en eller flere bøger, der har gjort kæmpe forskel for mig i næsten alle faser af mit liv. Fra børnebogen Brødrene Løvehjerte, som jeg for nylig har genlæst med mine egne børn, til H.C. Andersens samlede eventyr, som jeg fik til min dåb, og mine døtre fik til deres, men også værker, der har vedligeholdt min læselyst.«

– Hvad er den værste bog, du har læst?

»Jeg kan ikke sætte fingeren på en enkelt dårlig bog – jeg lægger hurtigt en udgivelse fra mig, hvis den ikke fanger mig. Men en bog jeg har forsøgt at læse mange gange, og som jeg simpelthen ikke kan blive færdig med er Kafkas Slottet. Jeg når aldrig længere end til kroen, og så går jeg død.«

– Hvilken type læser er du?

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Søren Kristensen

Jeg bruger også bøger til at falde i søvn på og så det jo godt hvis man også kan lægge dem fra sig - især hvis man skal tidligt op om morgenen.