Baggrund
Læsetid: 4 min.

I retten: »Hænger der også en foldekniv i det nøglebundt, du slår ham med?«

Hver uge dækker Information en retssag, som den udspiller sig fra tilskuerrækkerne. En ung mand fra Eritrea er ved Retten på Frederiksberg tiltalt for vold af særligt farlig karakter. Han mener selv, at han handlede i selvforsvar
Tiltalte forklarer, at han forsvarede sig så godt, han kunne.

Tiltalte forklarer, at han forsvarede sig så godt, han kunne.

Mia Mottelson

Moderne Tider
14. november 2020

T er en tæt ung mand med sort hår og iført en kortærmet hvid skjorte og lyse jeans. Han kigger ned i bordet i retssal 002 og piller ved den sorte mikrofon foran ham, mens han forklarer anklageren, at han en sen aften i februar var på vej hjem efter en tur i byen med sin kammerat.

For enden af trappen på Nørrebro Station får han pludselig fire til fem hårde slag i hovedet. T rører ved sin pande og venstre tinding for at markere, hvor slagene ramte.

»Så jeg gør, hvad jeg kan for at forsvare mig,« siger han og trækker på skuldrene, som om der ikke var andre muligheder end at slå tilbage med sit nøglebundt. Det har skabt tre flænger på den anden unge mand, som er fra Etiopien. Den ene er et aflangt sår på halsen på knap otte centimeter.

Anklageren vil have T dømt for vold af særligt farlig karakter og udvist, mens forsvareren Lene Brinch Sørensen vil have ham frifundet, da T efter hendes vurdering handlede i selvforsvar.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her