Feature
Læsetid: 6 min.

Selvfølgelig skulle LeBron James vinde NBA med The Lakers i 2020. For demokratiets og Kobe Bryants skyld

LeBron James er verdens bedste basketballspiller og en amerikansk superstjerne. Han har lige vundet NBA-mesterskabet med Los Angeles Lakers, der ellers ikke har vundet det i ti år. Og så har han kæmpet ihærdigt for at vælte Trump
LeBron James kan stadig dunke, løbe folk ned bagfra og blokke, og han er tilsyneladende ikke nået til det sted, hvor han skal opfinde nye ting til sit spil på grund af sin – for en atlet – høje alder.

LeBron James kan stadig dunke, løbe folk ned bagfra og blokke, og han er tilsyneladende ikke nået til det sted, hvor han skal opfinde nye ting til sit spil på grund af sin – for en atlet – høje alder.

Mark J. Terrill

Moderne Tider
21. november 2020

LeBron James tegner sig for 28 point, 14 rebounds og ti oplæg i finalekampen den 12. oktober, hvor Los Angeles Lakers vinder mesterskabet over Miami Heat. Det kalder man for en triple-double i basketball; et tocifret antal i tre statistiske kategorier – altså en form for imponerende hattrick.

LeBron James blev bagefter, ikke ufortjent, kåret til den bedste spiller oven på sin tiende NBA-finale og sit fjerde mesterskab. Så endnu en dag på kontoret, kunne du fristes til at tænke, men det her var afslutningen på den måske mest besynderlige basketballsæson nogensinde.

En sæson, hvor et enestående sammenfald af en global pandemi, storpolitik og en legendes død har skabt dramatiske omstændigheder uden sidestykke. Helt i 2020’s ånd.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Er der sket noget spændende sport i Afganistan, Syrien eller Cuba?

Bemærk at Trump's afgang kædes sammen med en sejr for demokratiet, hvormed det underforstås at hans afløser (den lige så udemokratiske Biden) vil bringe demokrati til USA. Det er hverken særligt meningsbærende, originalt eller raffineret - men det virker. Ligesom reklamer. Mens vi tænker som tv-kanaler til sportsbegivenheder.