Læserbrev
Læsetid: 3 min.

Brevkassen: Min bror vil splitte min sammenbragte kernefamilie op juleaften

Skriv til Brevkassen – alle spørgsmål får to svar. Her er en stolt juletradition i fare for at smuldre på grund af coronahensyn
Skriv til Brevkassen – alle spørgsmål får to svar. Her er en stolt juletradition i fare for at smuldre på grund af coronahensyn

Mia Mottelson

Moderne Tider
19. december 2020

Hvert år holder vi jul sammen i min ’sammenbragte’ kernefamilie, og vi plejer at være ni mennesker. Fire søskende, tre ægtefæller og to mødre. Min far er desværre død.

I år så min juleaften ud til at blive, som den plejer. Eller det troede jeg i hvert fald indtil forleden, hvor min storebror ringede og sagde, at vi skal dele os op, fordi hans mor (der ikke er min mor) er bange for at blive smittet med corona. Vi to yngste søskende skal altså nu holde jul alene med vores mor og min ægtefælle, mens vores to ældre søskende skal holde med deres mor og ægtefæller.

Og jeg forstår jo godt, at man skal være forsigtig i denne tid. Men jeg er alligevel såret – både over, at jeg ikke er blevet taget med på råd, men også fordi jeg synes, at min brors beslutning viser, at vi i virkeligheden ikke er en kernefamilie, men to separate familier.

Har jeg ret i at tage sådan på vej, eller burde jeg være mere forstående?

– Lillebroren

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Maj-Britt Kent Hansen

Gør som Kristen Bjørnkjær siger!

Viggo Okholm, Bjørn Pedersen og Mette Johansson anbefalede denne kommentar
Frederikke Nielsen

Hvis du lader være med at lave en masse ballade over det i år, er der en chance for, at I kan mødes igen næste år. Så skru ned for krænketheden og accepter at i år er alting anderledes.

Therese Hagen, Peter Engelbrecht, Viggo Okholm, Bjørn Pedersen, Henning Kjær og Morten Balling anbefalede denne kommentar
Peter Engelbrecht

Der er 364 dage ud over juleaften hvor du kan invitere din familie til sammenkomst.

Tror ikke julen 2020 er det sidste du tænker på på dit dødsleje.

Josephine Kaldan

Man må godt være 9, det bliver vi også. Det der med pludselig at tillægge det biologiske familieskab en ny og stor betydning er ren gift for det fremtidige familieskab. Bror er på afveje, han skaber splid. Han kunne holde jul med sin bio mor ig la alke andre være i fred.

Måske er det bare svært. Bror er bange for den samtale, der kan indeholde alt for mange ubekvemme tætpåsandheder, som kan være vigtige, men som sikkert ikke er det. Hvad er det, der er vigtigt i jeres familie? Hjælper I hinanden med at flytte, male eller grave have? Taler i om det, der er svært at være alene med? Måske er det her bare et praktisk arrangement, der lidt kluntet er bestemt, fordi der egentlig ikke er så mange fede løsninger, men kun en rimelig løsning. I hvert fald i brors øjne. Hvis du nu bare taler med ham om alt mulig andet og så kommer ind på, at du er ked af at I ikke kan være sammen juleaften, så vil han give dig ret og retfærdiggøre sit valg på alles vegne. Og så vil det vel vise sig, at han har løst dette problem, som han løser andre problemer. Og så kan I jo tale om det. Hvis det er vigtigt...