Læserbrev
Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Hjælp, jeg har inviteret for mange til nytår

Har du en nød, du ikke kan knække – så skriv til Brevkassen. Her får du altid to svar på dit spørgsmål. I denne uge om en nytårsfest, der risikerer at blive et superspreder-event
Har du en nød, du ikke kan knække – så skriv til Brevkassen. Her får du altid to svar på dit spørgsmål. I denne uge om en nytårsfest, der risikerer at blive et superspreder-event

Mia Mottelson

Moderne Tider
12. december 2020

Jeg elsker at invitere og holde fest, og under hele coronakrisen har jeg savnet at kunne samle en masse mennesker derhjemme. Og nu er det så gået galt. Selv om planen oprindeligt var kun at invitere otte, så er jeg kommet til at invitere 14, så vi nu bliver i alt 16 til nytårsfest.

Hvad gør jeg? Kan jeg bare skide på myndighedernes anbefalinger? Eller bør jeg trække nogle invitationer tilbage? Og har I nogle tips til, hvordan jeg gør det bedst?

– Festmonsteret

Svar I:

I det offentlige rum er der forbud mod at forsamles mere end ti personer, men i private omgivelser er der, som du selv skriver, kun tale om en anbefaling. Om det så er klogt, kommer an på flere ting, først og fremmest hvor stor din bolig er. Er der plads til, at 16 mennesker kan holde afstand, samtidig med at I holder fest? Hvis det er tilfældet, synes jeg godt, I kan fejre nytår 16 mennesker. Med mundbind, undtagen når I sidder ned. Og »Vær velkommen« skal I nok lade tv’ets nytårskor tage sig af.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Til festmonstret og Karen Syberg
Det er bla. derfor smitten spreder sig, når I fastholder at holde fest for 16 personer. Aflys festen. Som der stod i en avis igår: Nelson Mandela klarede 27 år i fængsel - uden gæster til jul og nytår, så klare vi nok også en enkelt.
/Rita

Lone Hansen, Henriette Bøhne, Jane Jensen, Eva Schwanenflügel, Katrine Damm, Erik Fuglsang, Per Langholz, Fam. Tejsner, Thomas Tanghus og Henning Kjær anbefalede denne kommentar

til eftertanke:
Fra Politiken 19. sep. 2020
Festen, hvor de fleste blev smittet: »Vi var så lykkelige og ...politiken.dk › sundhedogmotion ›
Tandlægepar i Roskilde skulle fejre kærligheden efter et brystkræftforløb. Efter festen var 45 ud af 68 festgæster smittet med covid-19.

Jeg er sikker på, at der bliver en anden mulighed for at holde en fest med 16, 32 eller 64 deltagere - og i det lys overlever i nok en enkelt aften, hvor I måske kun er seks.