Klumme
Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Hvordan skal jeg fortælle mine forældre at jeg vil være kok?

Skriv til Brevkassen – alle spørgsmål får to svar. Her søger en kokkeaspirant råd om, hvordan hun skal breake nyheden om, at hun dropper sit vellønnede job, for sine forældre
Skriv til Brevkassen – alle spørgsmål får to svar. Her søger en kokkeaspirant råd om, hvordan hun skal breake nyheden om, at hun dropper sit vellønnede job, for sine forældre
Moderne Tider
2. januar 2021

Jeg har taget en lang videregående uddannelse, har snart ti års erfaring på arbejdsmarkedet og et godt og velbetalt job i en stor virksomhed. Men jeg er ikke glad og har nu besluttet at følge min drøm om at søge ind på restaurantskolen og gå i lære som kok. Jeg er hunderæd, men fast besluttet. Jeg er dog nervøs for at fortælle mine forældre om mine planer. Jeg tror ikke, de vil kunne forstå mit valg, og de vil helt sikkert blive bekymrede både for min fremtid og min økonomi. Hvordan fortæller jeg dem mine nyheder?

Venlig hilsen hende med store planer

SVAR I:

Kære kokkeaspirant

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Henning Kjær

Jeg forstår ikke hvordan man efter en lang videregående uddannelse og 10 års erhvervserfaring, kan være så uselvstændig at du spørger om råd til at forfølge sin drøm. Bor du stadig hjemme hos mor og far, siden du ikke er blevet voksen og selvstændig her midt i 30erne.

Mikkel Madsen, Birte Pedersen, Flemming Berger, Lone Hansen, Gert Romme, Ruth Sørensen, erik pedersen og Mogens Holme anbefalede denne kommentar
Peter Engelbrecht

Prøv det af, går alt galt kan du vende tilbage.

Opfør dig som chef i dit eget liv

Mikkel Madsen, Bjarne Jensen og Birte Pedersen anbefalede denne kommentar

Tja Jeg ville starte med at sige “kære mor og far, jeg har truffet en beslutning om karriereskift - Jeg vil gå i lære som kok - inden du træffer det valg så undersøg lidt om de vilkår kokke arbejder under, vagtplaner, arbejdstider. Ærligt talt en voksen mand med lang uddannelse og karriere i en virksomhed, bør ikke frygte sine forældres reaktion på et omvalg, eller er det en dille du har fået

Anders Sørensen

@Bent Holm, vedkommende underskriver sig med "hende".

Hvorfor skriver du så "en voksen mand ..."?

Projicerer du monstro?

Mikkel Madsen, Birte Pedersen og Hanne Kristensen anbefalede denne kommentar
Jan Fritsbøger

hvis du brænder for madlavning, og mener du kan trives med hårdt krævende arbejde, skæve arbejdstider og konstant krav om at yde max, så følg dit hjerte,
men forvent ikke stjernestatus og luksusliv, for det er absolut undtagelser og absolut ikke noget at spilde sit liv på at stræbe efter,
og forvent heller ikke rigdom da kokkejob ikke er noget man vælger for pengenes skyld,
i det hele taget er valg som er taget for at tjene mange penge i sig selv forkerte valg,
hvis jobbet i sig selv ikke giver livsglæde og mening, hjælper høj løn intet på din trivsel,
og jeg kan godt frygte at du er en af de stakler hvor det hele drejer sig om penge, måske er det det dine forældre har lært dig, da du jo taler om økonomi.

Mikkel Madsen, Eva Schwanenflügel og Birte Pedersen anbefalede denne kommentar
Daniel Joelsen

Lav dem en god middag.

Eva Schwanenflügel

Restaurationslivet er benhårdt, og det er livet for kokkeelever også.
Forbered dig på at blive mobbet 24/7 hvis din blomst på ejerens tårn forvitrer.
Derudover er der rigt decilitermål af speciel sexuel opmærksomhed.

Alt ovenstående slettes umiddelbart, såfremt du er ejer af devertisdementet.