Feature
Læsetid: 14 min.

Danmarks ghetto-strategi er »et kæmpestort eksperiment«. I Blåkildegård er de bekymrede for følgerne

Antallet af områder på regeringens ghettoliste er faldet. Betyder det, at der er færre problemer, eller er de bare blevet spredt ud? Information har besøgt et alment boligområde i Taastrup, hvor familier fra en af de hårde ghettoer i kommunen er blevet genhuset. Nu frygter ejendomsselskabet og flere beboere, at området er på vej mod ghettolisten
Tre piger hænger ud foran lokalet, hvor der hver mandag er lektiecafe for kvarterets børn.

Tre piger hænger ud foran lokalet, hvor der hver mandag er lektiecafe for kvarterets børn.

Moderne Tider
5. december 2020

Der er stille på de små stier mellem betonblokkene.

De fleste beboere i det almene boligområde Blåkildegård i udkanten af Taastrup er på arbejde eller i skole denne mandag eftermiddag, og man møder kun enkelte af dem på stierne: et par ældre beboere på vej ned i Blåkildecentret for at handle, en havemand fra boligselskabet med et skuffejern og en rød trillebør.

Sådan er det ikke kun denne eftermiddag. Der har været stille i Blåkildegård siden 1970, hvor de små rækkehuse i rå beton og med små forhaver blev opført som et alment boligområde for middelklassen, der flyttede ud af byen for at få mere plads og mindre larm, termoruder og eget toilet.

I årtier forblev det sådan. Men de seneste år er området begyndt at forandre sig, i hvert fald hvis man spørger en del af beboerne eller måler forandringerne på samme måde, som regeringen gør, når den laver lister over de almene boligområder i Danmark.

I denne uge offentliggjorde regeringen den årlige liste over udsatte boligområder og ghettoområder i Danmark. Siden 2019 er antallet af ghettoer faldet fra 28 til 15, hvilket er det laveste tal, siden den første liste blev lavet for ti år siden.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Dorte Sørensen

Se dog at få bygget nogle gode og billige lejligheder ALLE steder - de må da være en bedre måde at få en blandet beboersammensætning - end at flytte folk rundt , smide dem ud og rive deres lejlighederne ned, det flytter bare og forværre problemerne.

PS: hvad med at lederne af boligforeningerne fik en lejlighed som de skulle bo i i ejendommen - det må da være et bevis på at lejlighederne og områderne er til at bo i og ikke bare opbevaringssteder for dem andre folk ikke vil lege med - og nu heller ikke må bo der. Det er håbløst.

Eva Schwanenflügel, David Zennaro, Bjarne Bisgaard Jensen, Ole Svendsen, Steffen Gliese, Kurt Nielsen, Alvin Jensen, Matilde Walter Fønss og Thomas Tanghus anbefalede denne kommentar

> Ifølge reglerne om såkaldt fleksibel udlejning og kombineret udlejning kan man afvise lejere, som for eksempel er dømt for kriminalitet.

Som kontanthjælpsmodtager eller førtidspensionist, er også man i praksis udelukket fra boligforeninger med "fleksibel udlejning".

Claus Nielsen, Eva Schwanenflügel, David Zennaro, Bjarne Bisgaard Jensen, Estermarie Mandelquist, Ole Svendsen, Steffen Gliese, Carsten Munk, Susanne Kaspersen, Alvin Jensen, Peter Mikkelsen, Kim Houmøller og Dorte Sørensen anbefalede denne kommentar

Denne getto-lov betyder at min datter er boligløs som 38 årrig. Hun er på tredie år på en akut venteliste i Hvidovre kommune. Fordi hun er på førtidspension, bliver hun bare afvist og skal fortsat sove på en sofa hjemme hos sin mor, uden udsigt til nogen sinde at få et godt liv. Hvis det er meningen med socialt boligbyggeri, at det skal udelukke handikappede fra en bolig, kan vi lige så godt nedlægge den sektor

Claus Nielsen, Eva Schwanenflügel, David Zennaro, Bjarne Bisgaard Jensen, Estermarie Mandelquist, Ole Svendsen, Bjarne Andersen, Steffen Gliese, Troels Ken Pedersen, Carsten Munk, Susanne Kaspersen, Christian Mondrup, Lise Lotte Rahbek, Jens Kofoed, Ruth Sørensen, Alvin Jensen, Matilde Walter Fønss, Ebbe Overbye, Dorte Sørensen, Peter Mikkelsen, Mogens Holme, Gert Romme og Thomas Tanghus anbefalede denne kommentar

Den skide gettolov laver kun problemer. Den ødelægger folks trykhed, skaber hjemløse og modarbejder selv ideen bag de almingne borliger. Skal man gøre noget der for alvor hjælper skal der helt andre bolder på suppen. F.eks. vil det som andre skiver hjælpe at bygge en masse billige borliger mange steder i byerne - ink. i rigmandsgettoerne. Og så skal man stoppe med at nedgøre folk!

Eva Schwanenflügel, Bjarne Bisgaard Jensen, Estermarie Mandelquist, Ole Svendsen, Thomas Tanghus, Bjarne Andersen, Steffen Gliese, Troels Ken Pedersen, Susanne Kaspersen, Ebbe Overbye, Lise Lotte Rahbek og Kurt Nielsen anbefalede denne kommentar

Hvis vi vil af med 'den skide ghettolov' så er der kun en måde: stem alle de politikere der går ind for ghettoisering ud af Folketinget.

Eva Schwanenflügel, Estermarie Mandelquist, Ole Svendsen, Bjarne Andersen, Rikke Nielsen, Flemming Berger, Susanne Kaspersen og Gert Romme anbefalede denne kommentar

@ Kurt Nielsen,

Netop, Kurt Nielsen. Det gælder også andre sager, man vil omgøre.

- Ud med dem. Borgerne bestemmer (indirekte) den førte politik. Og såkaldte almindelige borgere er trods alt stadig i flertal, - de skal blot slutte sig sammen.

Og hvis dette lykkes, er der ingen tvivl om, at såkaldte "ansvarlige" politikerne tænker sig om en anden gang, før bærmen blandt de "blå partier" får lov til at beslutte hvad "ansvar" er for noget.

Eva Schwanenflügel, Estermarie Mandelquist, Ole Svendsen, Kurt Nielsen og Flemming Berger anbefalede denne kommentar

Uanset hvad man måtte mene om Ghettoloven, så var der flere end 150 af 175 stemmer bag lovforslaget, idet loven blev til ved, at den daværende regeringen og SAMT Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet og SF stemte for.

I det lys er det helt og aldeles utænkeligt, at der sker afgørende lempelser af Ghettoloven. Så modstanderne af loven - som ikke engang kan mobilisere 25 mandater i det nuværende Folketing - kan se i vejviseren efter afgørende ændringer heraf.

Ghettoloven er klart kommet for at blive, og alt efter temperament kan man så begræde eller begejstres over det faktum.

Erik Fuglsang:
Du har måske ret i fakta, men det bliver den ikke rigtigere af. For et er at der er steder der er rødder, som er kriminelle og hvorfor de ikke kan stoppes kan undre mig,
Men det må retsvæsenet så tage sig af og om det kan blive mere effektivt, kan jeg desværre ikke svare på..
Men alle de som er af anden etnicitet og på hjælp og måske ikke har den uddannelse systemet forventer, kan aldrig berettige til at de kan flyttes rundt som brikker i et puslespil, det er og bliveren form for overgreb uanset det flertal vi har/havde.
Men typisk-de almene boliger i "pæne" kvarterer kan nu blive nødt til at tage medansvar på grund af det her. Det ulykkelige er at de "kun" er imod loven fordi de bange for at disse "horder" skal ødelægge idyllen! alle mennesker har ret til et sted at bo-færdigt arbejde!

Flemming Berger, Eva Schwanenflügel, Ole Svendsen, Thomas Tanghus, Bjørn Pedersen og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar

Selve den politiske vedtagelse af Ghetto-pakken, tilhører de jævnlige politiske idiotier vi igennem tiderne har set folketingets agtværdige tåberhar kunnet finde på.

Hvem husker ikke "stænk-lap" der også blev vedtaget u huj og hast, og som havde den helt modsate effekt af hvad politikerne lovede.

I den bedste verden er ghetto-strategien et forsøg på at skabe et bedre integreret Danmark ved at undgå områder med mange af anden etnisk oprindelse uden kontakt til resten af samfundet, men faktum er også, at den ukontrollerede muslimske indvandring er et eksperiment, der er slået fejl over hele Europa, og strategien næppe vil løse ret meget

Men ghettoloven er udtryk for symptombehandling, når det reelle problem er, at der mangler billige boliger.

Thomas Tanghus, Flemming Berger og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar