Feature
Læsetid: 10 min.

Etnicitet har fået en hovedrolle i Etiopiens politiske liv. Det kan ende katastrofalt

Det ligner i urovækkende grad noget, vi har set før: Mænd med macheter, der går fra hus til hus og dræber medlemmer af en anden etnisk gruppe. Massakren i Maikadra, der for nylig kostede mindst 600 civile livet, er det hidtil blodigste eksempel på, hvordan etnicitet har fået en giftig, politisk hovedrolle i Etiopien, landet med Afrikas næststørste befolkning
Flygtninge fra konflikten i Tigray venter på maduddeling i flygtningelejren Um Raquba i Gedaref i det østlige Sudan. I september vurderede FN, at der var 1,8 millioner internt fordrevne i Etiopien. Nu frygter verdensorganisationen, at tallet kan vokse med yderligere 800.000.

Flygtninge fra konflikten i Tigray venter på maduddeling i flygtningelejren Um Raquba i Gedaref i det østlige Sudan. I september vurderede FN, at der var 1,8 millioner internt fordrevne i Etiopien. Nu frygter verdensorganisationen, at tallet kan vokse med yderligere 800.000.

YASUYOSHI CHIBA

Moderne Tider
5. december 2020

Ekssoldaten frygtede på forhånd, at de ville komme.

Han havde haft skænderier med byens milits, fordi han havde nægtet at slutte sig til oprørsstyrkerne, der skulle forsvare byen mod de angribende føderale soldater i den eskalerende konflikt mellem Etiopiens centralmagt og de regionale magthaverne i Tigray i nord.

Men at Abiy Tsegays død den 9. november også ville blive startskuddet til den største etniske massakre i landet i nyere tid, har chokeret mange både i og uden for Etiopien.

I flere dage havde stemningen været trykket i den lille by Maikadra i det nordvestlige hjørne af landet. Her er langt til andre byer i det barske, bjergrige landskab. Men rygterne om hærens snarlige indtog var alligevel nået frem, så det lokale tigrianske politi arbejdede ivrigt med byens militser og myndigheder om at få forberedelserne på plads.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Skrækkeligt, det ville ærlig talt have være bedre med en militærindsats, der havde resulteret i arrestation af oprørerne. Det er jo en reel klassekamp, såvidt jeg har forstået, hvor den tidligere herskerklasse har forskanset sig i et område og forsøger at opnå suverænitet over området - lidt ligesom hvis Nordsjælland forsøgte at skabe deres egen stat, fordi rød blok havde vundet den sejr, som de ser ud til at indkassere ved et kommende valg.
Det ville forhåbentlig også føre til massiv militær indsats.

Dennis Tomsen, Troels Ken Pedersen, Eva Schwanenflügel, David Zennaro, Jette Steensen og Liselotte Paulsen anbefalede denne kommentar

Steffen Gliese.

Ja; lige bortset fra din sammenligning med Nordsjælland, så er jeg ganske enig i dit indlæg.
Vi ser desværre den slags ske i 3.verdenen (og sandelig til dels også i USA) at nogen ikke skyr midler for at beholde magten.

Det må være en sag for BLM. Jeg ser ingen grund til at det er vores opgave at være politi.