Kommentar
Læsetid: 3 min.

Glem snakken om en ny kold krig. Vi befinder os i den lunkne freds tid

Vesten befinder sig ikke i en kold krig med Kina. Det ville kræve en helt anden vilje til at forfægte vores egne værdier
Demokratiaktivisten Ted Hui fra Hongkong fik ikke lov til at møde udenrigsminister Jeppe Kofod, da han besøgte Danmark i denne uge.

Demokratiaktivisten Ted Hui fra Hongkong fik ikke lov til at møde udenrigsminister Jeppe Kofod, da han besøgte Danmark i denne uge.

Anthony Wallace

Moderne Tider
5. december 2020

Politisk magt vokser ud af et geværløb, erklærede Mao Zedong, og som så ofte ramte formanden ikke helt plet. I hvert fald er det ikke militær muskelkraft, der over de seneste årtier har øget Kinas globale indflydelse voldsomt. Det er snarere landets udvikling til verdens næststørste økonomi, som vestlige virksomheder også er tæt sammenvævede med.

Den sammenvævning betyder blandt andet, at der blandt store vestlige firmaer er ringe begejstring for tiltag, der kan ramme deres produktion i landet. Det så man forleden et eksempel på, da The New York Times kunne berette, at lobbyister for blandt andet Coca-Cola og Nike har arbejdet på at få svækket et lovinitiativ i USA’s kongres, som skal forbyde import af varer fremstillet med tvangsarbejde i Xinjiang-provinsen i Kina.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Peter Beck-Lauritzen

Kinas økonomi "buldrer" derudad, ovenpå deres angreb med "biologiske" våben! Smart Øb & bøv til vestens feje nikkedukker!
Boykot Kina!