Interview
Læsetid: 2 min.

Instruktør Natasha Arthy: Alle rollinger bør læse ’Brødrene Løvehjerte’ med deres forældre

For instruktør Natasha Arthy, der står bag ’Julefeber’, årets familiejulekalender på DR1, er Astrid Lindgrens måde at behandle det svære og uoverskuelige på blæret
»Min dansklærer havde lidt for store ambitioner på vores vegne. Vi gik i 6. klasse og skulle læse ’Ord som forløser’ af Marie Cardinal. Jeg kan kun huske, den handlede om en psykisk syg kvinde, der menstruerede uregelmæssigt og alt for meget,« siger Natasha Arthy.

»Min dansklærer havde lidt for store ambitioner på vores vegne. Vi gik i 6. klasse og skulle læse ’Ord som forløser’ af Marie Cardinal. Jeg kan kun huske, den handlede om en psykisk syg kvinde, der menstruerede uregelmæssigt og alt for meget,« siger Natasha Arthy.

Jonas Pryner Andersen

Moderne Tider
19. december 2020

– Hvilken bog ville du ønske, at alle ville læse?

»Da jeg endelig kom i gang med at læse i 4. klasse, blev det Brødrene Løvehjerte, der væltede mig omkuld, det gør den stadig. Jeg elsker, når historier handler om noget virkelig svært og uoverskueligt fortalt på en eventyrlig og poetisk måde. Døden er en udfordring for de fleste af os, men Lindgren formår at gøre den naturlig, spændende og håbefuld. Det er så blæret. Den burde alle rollinger læse med deres forældre.«

– Hvilken bog har haft størst betydning for dig?

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her