Godt nyt
Læsetid: 10 min.

Listen over dårlige nyheder i 2020 er alt for lang. Her er en liste over de gode

Fra coronakrise over økonomisk krise til personlige kriser – 2020 har for mange været et dårligt år. Men der er faktisk også sket gode ting. Information har bedt en række førende eksperter inden for hvert deres felt om at fremhæve de vigtigste
Vi er blevet bedre til at forstå sammenhængen mellem klimaforandringerne og skovbrande i for eksempel Australien eller Californien, som har været hårdt ramt af brande i 2020.

Vi er blevet bedre til at forstå sammenhængen mellem klimaforandringerne og skovbrande i for eksempel Australien eller Californien, som har været hårdt ramt af brande i 2020.

Josh Edelson

Moderne Tider
23. december 2020

Rækken af dårlige nyheder har været lang i 2020.

Det begyndte med en coronakrise, som i løbet af foråret blev til en økonomisk krise, og med den fulgte kriser for virksomheder og personer i de områder, som blev ramt hårdest. I lande som Italien udviklede coronakrisen sig til en krise for hele sundhedssystemet, fordi hospitalerne blev overbelastet af de mange patienter.

Og selv om man i Danmark undgik dette, blev coronakrisen herhjemme en social og personlig krise for mange, som ikke kunne komme på arbejde eller i skole, til koncert, konfirmation eller begravelse.

Sådan kunne man fortsætte listen. Men så meget desto mere grund er der til at skrive en anden liste over de gode ting, der også er sket i 2020, og som vi måske har overset. Vi har bedt en række førende eksperter inden for klima, økonomi, sundhed, videnskab, natur og international politik om at hjælpe os. 

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Dorte Sørensen

Her er en god nyhed til listen.
Med Danmark uden mink kan "vi" leve op til EU's miljøkrav (kilde dr.dk/nyheder)

Niels Jakobs, Hanne Zachariassen, Anna Louise Finck-Heidemann, Per Christiansen, Jens Christensen og Herdis Weins anbefalede denne kommentar