Baggrund
Læsetid: 8 min.

Marcus Rashford var lyspunktet på en gabende tom fodboldscene i 2020

Det er bemærkelsesværdigt, hvor få fodboldstjerner der føler sig kaldet til at bruge deres penge og magt til at gøre verden til et bedre sted. Undtagelsen er Marcus Rashford, der er blevet tildelt en æresmedalje af dronningen for sit arbejde med at sikre mad til fattige børn i Storbritannien. Og så blev COVID-19 udfordret af Zlatan
Manchester Uniteds angriber Marcus Rashford skrev tidligere i år et åbent brev i Times til regeringen for at få den til at ændre beslutningen om at sløjfe de gratis måltider, som ellers var indført på de lukkede skoler, så sårbare børn var sikret mad over sommeren.

Manchester Uniteds angriber Marcus Rashford skrev tidligere i år et åbent brev i Times til regeringen for at få den til at ændre beslutningen om at sløjfe de gratis måltider, som ellers var indført på de lukkede skoler, så sårbare børn var sikret mad over sommeren.

ANNEGRET HILSE

Moderne Tider
12. december 2020

2020 er antigaven, der bliver ved med at give. Lige indtil det lige om lidt er 2021, og der kommer en COVID-19-vaccine, Joe Biden er præsident, Maradona bliver helgenkåret, og Marcus Rashford bliver ved med at skaffe mad til fattige børn. Ingen synes at være kørt igennem 2020 gnidningsfrit, heller ikke i fodbold: Ronaldo fik corona to gange, Messi ramte en personlig krise, alle store turneringer måtte på standby eller aflyses, og Maradona er som bekendt død. Eneste store lyspunkt er Manchester Uniteds unge Marcus Rashford, der træder frem som sympatisk rollemodel på en ellers gabende tom fodboldscene. Og så er vi om ikke andet blevet bekræftet i, at fodboldens største kliché er sand: Bolden ruller ALTID videre, så længe den er rund.

Herunder er mindeværdige highlights fra det herrens fodboldår 2020:

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Rashford er eksemplarisk i sin menneskelighed.