Interview
Læsetid: 2 min.

Nazila Kivi: Jeg har en hang til litterær promiskuitet

Kritiker, oversætter og ekstern lektor i kønsstudier Nazila Kivi læser for tiden om monstre og det monstrøse. Dostojevskij læste hun som alt for lille
Dostojevskijs ’Brødrene Karamazov’ jeg læste som alt for lille. Den gav mig senere mange mareridt, siger Nazila Kivi.

Dostojevskijs ’Brødrene Karamazov’ jeg læste som alt for lille. Den gav mig senere mange mareridt, siger Nazila Kivi.

Anders Rye Skjoldjensen

Moderne Tider
5. december 2020

Hvilken bog ville du ønske, at alle ville læse?

»I øjeblikket er jeg meget optaget af monstre og det monstrøse i litteraturen. Ikke kun klassiske monstre som Mary Shelleys Frankenstein, en i øvrigt utrolig vigtig bog i vestlig litteratur, men også af de monstre og ’monstergjorte’ størrelser, som forekommer i mange former i samtidens skønlitteratur herhjemme. Særligt det kvindelige som det monstrøse, det vil sige det fremmed- og umenneskeliggjorte, interesserer mig i mine læsninger som kritiker. Derfor vil jeg anbefale flere bøger: Ida Marie Hedes Suget eller Vasker du vores fuckfingre med dine tårer? og Asta Olivia Nordenhofs Penge på lommen giver meget subtile, men stærke fortællinger om det såkaldt kvindeliges forhold til krop, materialitet og kapitalisme og er aktuelle lige nu.«

— Hvilken bog har haft størst betydning for dig?

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her