Interview
Læsetid: 2 min.

Pianist og DR-vært: »Jeg er rørt over at være vokset op i en tradition, hvor vi synger vores digtere«

’Højskolesangbogen’ har fulgt Mathias Hammer fra hans barndom. Og Stefan Zweigs forgangne Europa giver ham gåsehud
»Mit arbejde er også min passion, og derfor føles musiklitteratur både som underholdning og videreuddannelse,« siger Mathias Hammer.

»Mit arbejde er også min passion, og derfor føles musiklitteratur både som underholdning og videreuddannelse,« siger Mathias Hammer.

Stine Tidsvilde

Moderne Tider
12. december 2020

– Hvilken bog ville du ønske, at alle ville læse?

»Stefan Zweigs Verden af i går. Beskrivelsen af Europas åndelige opblomstring og kollaps i årene før og efter verdenskrigene findes ikke smukkere beskrevet. Zweig bevidner vores kulturs stolthed og skrøbelighed. Optegnelsen af den europæiske kulturhistories skønhed er gåsehudsfremkaldende. Og Zweigs blik på Vesterlandets undergang er sørgeligt tankevækkende. Verden af i går er på en gang kulturhistorisk og hyperaktuel.«

– Hvilken bog har haft størst betydning for dig?

»Højskolesangbogen. Den har fulgt mig fra min barndom og er fortsat fast inventar i min hverdag. Højskolesangbogen indeholder den bedste danske poesi gennem 800 år. Den rummer suveræne digte, og den fortæller os, hvem vi var og er. Musikken giver ordene liv. Og jeg er rørt over at være vokset op i en tradition, hvor vi synger vores digtere. Det gør ordene levende og nærværende.«

– Hvad er den værste bog, du har læst?

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her