Satire
Læsetid: 3 min.

Den store julekompensation: Sådan bliver årets jul til julen over dem alle

Vi har givet afkald på alle festerne, rejserne og byturene … Men julehyggen, den skal de fandeme ikke tage fra os. Julen 2020 skal kompensere for rigtig meget tabt lykke, glæde, eufori og kådhed, og december måned skal derfor ikke have for lidt af noget som helst. Med denne guide viser vi, hvordan du skruer op for julehyggen og lader dette års jul blive den største nogensinde
Vi har givet afkald på alle festerne, rejserne og byturene … Men julehyggen, den skal de fandeme ikke tage fra os. Julen 2020 skal kompensere for rigtig meget tabt lykke, glæde, eufori og kådhed, og december måned skal derfor ikke have for lidt af noget som helst. Med denne guide viser vi, hvordan du skruer op for julehyggen og lader dette års jul blive den største nogensinde

Dalva Skov

Moderne Tider
5. december 2020

5. december: Køb en ekstra chokoladejulekalender. Læg dig under dynen, selv om det endnu ikke er sengetid, og spis fem stykker i rap. Du har fortjent det.

6. december: Fejr 2. søndag i advent med en tur i Bauhaus. Køb en lyskæde på et par kilometer og et stort lysende rensdyr til at spænde op på taget. Hvis du kan få et, der blinker, så vælg det.

7. december: Bag vaniljekranse. Frås med den eksorbitant dyre polynesiske vanilje og brug en dobbelt mængde smør. Spis dem alle på en gang. Du har fortjent det.

8. december: Det er ikke for tidligt at købe årets juletræ, for så kan du nyde det hele december. Mål din loftshøjde og lade det gå hele vejen op.

9. december: Hvorfor egentlig nøjes med ét juletræ, når du har mere end ét værelse? Af sted igen. Hvis du ikke har pynt nok, så køb en snespray og et par meter lametta – det er tilbage.

10. december: Det er næsten weekend, og du må gerne drikke portvin hele dagen. Køb en god gammel sag, for 2020 er ikke til billig portvin. Se Love Actually imens og råb gerne med på replikkerne.

11. december: Gå på julegaverov blandt pakkerne i hjemmet, og åbn den største, du kan finde.

12. december: Tag nissehue på på arbejde. Eller på Teams-mødet. Eller i Kvickly. Det vil måske føles dumt i starten, men du spreder juleglæde.

13. december: Omdøb 3. søndag i advent til Sexy Sunday, tag i Rødovre Centrum og køb frækt jule-voksenlegetøj for alle dine – tidligere indefrosne, nu udbetalte – feriepenge. Råb ho ho ho, når du kommer.

14. december: Køb 20 Quick-skrabekalendere og skrab dem alle på én gang. Selv om du formentlig taber penge samlet set, vil der med stor sandsynlighed være gevinst på nogle af dem, og du kan gå i seng som en ægte vinder.

15. december: Drik dig fuld i rødvin, og ring til en gammel flamme, som du aldrig fik fortalt, hvor forelsket du egentlig var. Julen er hjerternes fest, og 2020 er et år, hvor alle fortjener at høre sandheden.

16. december: Din nabo har formentlig overgået dit udendørs julelysshow, og du bliver nødt til at svare igen. Køb en lysende julemand i kane og sæt den op på taget af carporten. Tænd for den kl. 17 og håb på en reaktion.

17. december: Køb et nissekostume til din labrador og giv kræet sin egen instagramprofil, hvorfra du kan sprede juleglæde med billeder af Baloo, som spiser risengrød.

18. december: Tag en øvdag fra arbejde, køb en håndfuld forskellige ænder og eksperimentér lidt med dem. Hvilken kan proppes med flest svesker? Hvilken får det sprødeste skind? Hvilken kan suge mest sovs? Hold prøvemiddag og find ud af, hvilken and, du går all-in på juleaften.

19. december: Sid oppe hele natten og gense alle 24 afsnit af The Julekalender i træk. Haps en snaps hver gang, nåsåren drikker én. Det’ bår’ dæjlig!

20. december: Sexy Sunday! Ho ho ho!

21. december: Det kan godt være, at juleafslutningen på dine børns skole er aflyst i år, men det skal ikke holde dig tilbage fra at fylde lommerne med stenhårde pebernødder og maven med billig gløgg og alligevel dukke op på årets sidste skoledag. En stiv forælder har altid vakt smil og glæde – både i klassen og på lærerværelset.

22. december: Tag i thansen og køb gevir og julekugler til din bil. Sus ud på E45, rul vinduerne ned og blæs Driving Home for Christmas ud af højttalerne for fulde gardiner. Dyt af alle.

23. december: Ifør dig fuldt julemandsornat, tag en stige under armen, og kravl op på de nabotage, der har skorsten. Prøv at klemme dig ned igennem skorstenen, men tjek, at de ikke har fyret op i pejsen inden. Hvis skorstenen er for smal, kan du i stedet råbe julehyggen, så højt du kan, ned gennem piben.

24. december: Du har brug for et juledrama. Sig til din familie, at du har besluttet dig for at holde jul alene i år. Giv den fuld patos og ryst eventuelt lidt på stemmen. Du vil føle dig elsket som aldrig før, når de begynder at græde og siger, at julen umuligt kan blive den samme uden dig. Efter lang tid lader du dig overtale, og du får den bedste juleaften nogensinde.

Glædelig jul!

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her