Interview
Læsetid: 2 min.

Sundhedsprofessor om coronasmitten: »De næste to til tre måneder bliver de vanskeligste«

Vaccinerne er et stort fremskridt, men giver ikke en her og nu-effekt, siger Flemming Konradsen, professor i global miljøsundhed ved Københavns Universitet. Og det vil være et sundhedspolitisk gamble, hvis vi ikke får lavindkomstlandene med på vaccinevognen
Mange lande i Afrika vil ikke nå en vaccinedækning på mere end op mod 15 procent af deres befolkning inden udgangen af 2022, vurderer professor Flemming Konradsen. Her ses en COVID-19-patient på et hospital i Sydafrika, der er ramt af et stort smitteudbrud lige nu.

Mange lande i Afrika vil ikke nå en vaccinedækning på mere end op mod 15 procent af deres befolkning inden udgangen af 2022, vurderer professor Flemming Konradsen. Her ses en COVID-19-patient på et hospital i Sydafrika, der er ramt af et stort smitteudbrud lige nu.

Rodger Bosch

Moderne Tider
2. januar 2021

– Er vaccinen den månelanding, statsminister Mette Frederiksen (S) gør den til?

»Ja. Alene det, at man har udviklet så mange forskellige vacciner inden for ti måneder og er kommet i mål med flere rigtig gode profiler i forhold til både effekt og bivirkninger, er en vild præstation.«

– Når nu vi har vaccinen, hvor bekymret er du så for de stigende smittetal?

»Jeg er rigtig bekymret. De næste to til tre måneder bliver de vanskeligste. Vi er på et meget højt niveau af smittespredning, sundhedssystemet skal håndtere mange indlæggelser, og det er vanskeligt at holde smitten væk fra de mest sårbare. Og selv om vi er godt i gang med at vaccinere, får vi ikke en her og nu-effekt.«

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her