Læserbrev
Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Bør jeg anskaffe mig en coronakat?

Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne. Om alt mellem himmel og jord – her for eksempel om, hvorvidt en kat vil være en god idé i kampen mod corona-ensomhed
Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne. Om alt mellem himmel og jord – her for eksempel om, hvorvidt en kat vil være en god idé i kampen mod corona-ensomhed

Mia Mottelson

Moderne Tider
9. januar 2021

I mit barndomshjem har vi altid haft kæledyr – både hund, kat, kanin, marsvin, fugle og fisk – men siden jeg for ti år siden flyttede hjemmefra, har jeg ikke haft behovet. Indtil nu.

Lad mig være ærlig: Det seneste års nedlukning har gjort mig ensom og givet mig økuller. Jeg er kommet derud, hvor jeg har set alle afsnit af ’Spise med Price’, mens jeg arbejdede hjemme, bare for at føle mig lidt mindre alene. Så nu overvejer jeg at få en kat. Min mor synes, det er en god idé, men mine venner siger, at mit ’normale’ liv med byture, rejser og skæve arbejdstider slet ikke tillader et kæledyr, og at det bare er et desperat coronapåhit.

Bør jeg få en kat, eller skal jeg vente og se, om jeg stadig har lyst efter nedlukningen?

Kattemenneske in spe

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Lise Lotte Rahbek

1 spørgsmål bør besvares:
Vil katten få adgang til udendørsliv?
Hvis nej: Drop ideen med det samme. Katte er en pestilens, hvid de ikke kan slå deres badutspring udendørs.
Hvis ja. Find en kat, du kan lide. Gerne en voksen kat, som har de basale husregler indlært.

erik pedersen og Estermarie Mandelquist anbefalede denne kommentar
Henning Kjær

Man skal ikke anskaffe sig en kat, hvis man ikke altid selv vil passe den. Det er naivt at tro der altid er andre der gerne vil passe din kat. Nu savner du en kat, når du senere er ude og på rejse vil katten altid savne dig. Måske den hævner sig ved at tisse i din seng, eller rive gardinerne ned.

erik pedersen, Morten Reippuert Knudsen og Estermarie Mandelquist anbefalede denne kommentar