Klumme
Læsetid: 4 min.

Center for Vild Analyse: Måske er John Dillermand et udtryk for en længsel efter en uskyldig verden, hvor løsslupne dillere ikke fører til overgreb

Ramasjang laver børne-tv, hvis indhold muligvis er progressivt for børn, men samtidig konservativt for voksne
Problemet med ’John Dillermand’ er ikke, at det ikke er progressivt, men at det progressive foregiver at være uskyldigt.

Problemet med ’John Dillermand’ er ikke, at det ikke er progressivt, men at det progressive foregiver at være uskyldigt.

Adalsteinn Hallgrimsson/DR

Moderne Tider
30. januar 2021

Der er noget helt mirakuløst over timingen i Ramasjangs nye børneprogram, John Dillermand, der har fået en del omtale på det sidste. Netop nu, hvor #MeToo-bølgen for alvor har fået fat i Danmark, sender Ramasjang et børneprogram på gaden om en mand, der har verdens længste diller, som han ikke kan styre.

Man kunne sige, at virkeligheden leverer tragedien, mens børneprogrammet leverer komedien. Men man kan også hævde, at børneprogrammet effektivt er en slags apologi for verdens pikrockere ved ganske enkelt at fortælle om, hvor harmløst og hyggeligt, det er, når mænd ikke kan styre deres diller.

I hvert afsnit af programmet laver Johns diller unoder; den stjæler is fra nogle børn, eller den begynder at skyde om sig med et gevær (sic). John ender altid tilbage i huset, foran tv’et sammen med oldemor, der lidt fungerer som inkarnationen af Loven selv, og alting ender i nogenlunde harmoni.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Måske er verden ikke så slem, som denne gruppe journalister tænker. Rent statistisk er der væsenligt flere dillere, der ikke begår overgreb, end der er. Ligesom alle femister jo heller ikke er lesbiske og slet ikke bryder sig om mænd.

Dillermand er hylende morsom. Mine børn elsker ham :)

Søren Kristensen

På den anden side, husk at den der kun tager spøg for spøg har fattet det dårligt og at det mulige forlæg: John Dilinger var en værre en.