Feature
Læsetid: 6 min.

Christian Eriksen har altid været en moderne mand fra Fyn, lidt ligesom mændene i ’Den store bagedyst’

Det er ikke gået godt i Christian Eriksens italienske klub Inter Milan. Faktisk er han muligvis allerede på vej væk igen. I Inter er de tilsyneladende overraskede over, at han ikke har ’italiensk temperament’
Hans træner har flere gange det seneste år sagt mere og mindre direkte, at Christian Eriksen mangler ’italiensk temperament’, men hvor fanden skulle Eriksen have fået ’italiensk temperament’ fra?

Hans træner har flere gange det seneste år sagt mere og mindre direkte, at Christian Eriksen mangler ’italiensk temperament’, men hvor fanden skulle Eriksen have fået ’italiensk temperament’ fra?

Marco Bertorello

Moderne Tider
16. januar 2021

Det er kun godt og vel et år siden, at Danmarks bedste fodboldspiller, Christian Eriksen, stod i et virkelig lækkert italiensk jakkesæt midt i den smukke milanesiske opera og annoncerede på sin Instagram, at han skiftede den ene fodboldklub ud med den anden; nemlig Tottenham med Inter Milan. Fra England til Italien.

Han ser overlegen ud, kigger usædvanligt stålfast ind i kameraet, justerer nonchalant på skjorteærmet. Iscenesættelsen klæder ham faktisk meget godt, men du aner alligevel, at han inde bagved slet og ret er en sød dreng fra Fyn.

Allerede her gemmer der sig måske et lille hint om, at Inter har været ude og købe en anden spiller, end de troede. At buzzwordet for samarbejde – det være sig i parforholdet eller på arbejdspladsen – nemlig forventningsafstemning ikke er, hvad den skulle have været i det her tilfælde.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

René Arestrup

Christian Eriksen er en fremragende fodboldspiller. Men han er ikke komplet. Han tilhører den type af spillere, som kun kan 'shine' når han er på det rigtige hold - lidt lige som Michael Laudrup. Og Inter er tydeligvis ikke det rigtige hold for Christian Eriksen.