I retten
Læsetid: 4 min.

»Min far har forsøgt at gifte mig væk til en gammel mand, som giver ham penge til gengæld for et ægteskab«

Hver uge dækker Information en retssag, som den kan opleves fra tilhørerpladserne. I Københavns byret er en ung indisk kvinde på 22 år tiltalt for dokumentfalsk, da hun i lufthavnen fremviste en falsk opholdstilladelse
Den tiltalte kvinde afviser at have vidst, at papirerne var falske.

Den tiltalte kvinde afviser at have vidst, at papirerne var falske.

Mia Mottelson

Moderne Tider
23. januar 2021

Dagens tiltalte, Z, ankommer direkte til retslokale 29 fra arresten flankeret af to mandlige betjente: En ganske ung pige, spinkel, i stramme jeans, sorte ruskindsstøvler og en foret vinterjakke, som hun beholder på hele retssagen igennem.

Hun er knap 160 centimeter høj, med tykt sort hår i en hestehale. I næsefløjen blinker en smykkesten. Z fortæller, at hun er 22 år gammel og fra Indien.

»Og jeg vil ikke tilbage dertil.«

Udvist af Sverige

Hun blev anholdt 2. juledag i Københavns Lufthavn, hvor hun fremviste en falsk græsk opholdstilladelse. Hun er derfor sigtet for dokumentfalsk. Z nægter sig skyldig. Hun vidste ikke, at papirerne var falske, før politiet fortalte hende det, forklarer hendes forsvarer, Henrik B. Jensen.

Z har opholdt sig i Sverige, hvor hendes søster bor, siden maj 2019. Her søgte hun om opholdstilladelse, men fik afslag seks gange og stod til udvisning. Så fik hun arbejde hos en familie i Lissabon i Portugal, og det var der, hun var på vej hen, da hun blev anholdt.

»Hvorfor kunne du ikke blive i Sverige?« spørger anklageren.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her