Interview
Læsetid: 2 min.

Forsvarsadvokat Mette Grith Stage: Dostojevskij var for tung

Forsvarsadvokat Mette Grith Stage ville ønske, at alle læste ’Lykke-Per’ af Henrik Pontoppidan for deres egen skyld, men hendes sønner har måttet lægge øre til ’Brødrene Løvehjerte’, ’Orla Frøsnapper’ og andre yndlingsbørnebøger, fordi hun gerne ville genlæse dem selv
Mette Grith Stage kan bruge flere timer på at læse, når hun først kommer i gang med en god bog.

Mette Grith Stage kan bruge flere timer på at læse, når hun først kommer i gang med en god bog.

Jens Dresling

Moderne Tider
16. januar 2021

– Hvilken bog ville du ønske, at alle ville læse?

»Det er jo nærmest umuligt at vælge, men for deres egen skyld ville jeg ønske, at alle ville læse Lykke-Per. Selv om handlingen foregår for over 100 år siden, er dens dilemmaer stadig højaktuelle. Ser Du Månen, Daniel er også en fremragende bog, som både er enormt barsk og på skræmmende vis skildrer menneskelig grusomhed, men som samtidig også handler om venskab, kærlighed og viljen til at (over)leve. Den bør man ikke snyde sig selv for.«

– Hvilken bog har haft størst betydning for dig?

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her