Feature
Læsetid: 14 min.

»Her er det helt normalt, at fyrene gramser på pigerne. Det bliver der ikke set ned på, ligesom jeg tror, der gør i storbyen«

Er sexismedebatten gået for vidt? Kørt af sporet? En stor del af danskerne mener i hvert fald, at den har udviklet sig problematisk. Information tog på danmarksturné for at lodde holdningerne uden for de store byer. De viste sig at være ganske mangfoldige
Moderne Tider
9. januar 2021
Maher el Youssef (t.v.) og Ian Valentin Christensen oplever, at de står noget alene blandt de andre på gymnasiet, når det handler om interessen for #MeToo- og kønsdebatten.

Maher el Youssef (t.v.) og Ian Valentin Christensen oplever, at de står noget alene blandt de andre på gymnasiet, når det handler om interessen for #MeToo- og kønsdebatten.

Emilie Lærke Henriksen

»Hvis du ikke går med ud og sutter min pik, så fucking ødelægger jeg din karriere. Så ødelægger jeg dig.«

Sofie Lindes efterhånden ikoniske tale under Zulu Comedy Awards i august gav i løbet af efteråret anledning til en altoverskyggende debat om sexisme i Danmark. Først var Mediedanmark under belejring, men fokus skiftede hurtigt til Christiansborg, og så var det pludselig folk i magteliten, der stod på mål for en række hengemte sager.

I en periode virkede det, som om københavnerne ikke kunne tale om andet end sexisme. I hver en frokostpause og ved hvert et middagsselskab blev situationen vendt, og dag efter dag afslørede avisforsiderne nye brancher, hvor sexismen også lå på lur. Morten Østergaard gik af, så Frank Jensen. »Har du hørt det? blev der sagt, »hvem bliver den næste? En dominoeffekt var igangsat, og i en periode syntes #MeToo’s anden bølge at forgrene sig ud i hver en afkrog af hovedstaden. Og i denne uge fyldte #MeToo endnu engang nyhederne med historien om Jes Dorph-Pedersens exit fra TV 2’s sendeflade.

Men hvordan ser det ud ude i landet?

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Lise Lotte Rahbek

Jeg bryder mig ikke om person-fikseringen i medierne.
Jeg bryder mig godt om en kulturændring og at folk m/k tænker over egen opførsel.

June Beltoft, Marianne Jespersen, Bjarne Bisgaard Jensen, Estermarie Mandelquist, Erik Fuglsang, Anne Nielsen, Therese Hagen, Dennis Jørgensen, Niki Dan Berthelsen, Nille Torsen, Nike Forsander Lorentsen, Niels Jakobs, Ulla Nygaard og David Zennaro anbefalede denne kommentar
Gustav Alexander

MeToo debatten virker stærkt influeret af klasse og uddannelse. Altså den øvre middelklasse i byerne og de uddannelsesmæssige ideologier, som de i stigende grad vokser op med. Her bliver mange af de energiske unge kvinder i byerne 'blinde' for deres egne socioøkonomiske privilegier, for nu at bruge et samtidigt sprog, som jeg ellers ikke er vild med.

Det er et symptom på fravær af mangel, når man som moderne mand eller kvinde kan fokusere på ikke-materielle spørgsmål såsom køn og identitet. Disse idéer har rødder i den kreative klasses børn og deres dannelse gennem poststrukturalisme og intersektionel feminisme. De kommer i min egen erfaring ofte fra akademikerhjem og en ikke insignifikant del bor i forældrekøbte lejligheder.

Ovenstående er selvfølgelig en generalisering med mange undtagelser, men det betyder ikke desto mindre at samtidens syn på køn og identiet, som opfostres i bymiljøet på universiteterne, også er en slags insulær dialog med sig selv; ikke en dialog med den omkringliggende verden. Man vil vise mennesker at de skal 'forstå' eller 'oplyses' af den 'rigtige' ideologiske udvikling, der strømmer fra byerne, istedet for at acceptere sig selv og sine tanker som et produkt af en klasse og et socialt miljø, der ikke er universelt.

Skal spørgsmål om ligestilling virke relevante for folk, der ikke færdes i det postindustrielle samfunds identitære tag-selv-bord, så er man formentlig nød til at indkludere et socioøkonomisk perspektiv, der også tager hånd om de lavt uddannede mænd og kvinder udenfor byerne. Dem der ikke er sorte, bi/trans eller noget andet cool, progressivt eller 'in'. Med andre ord den kedelige majoritet, der ikke kan eller vil 'forbruge' deres identitet. Her skal lavt uddannet heller ikke forstå som den vante arrogante radikale venstre attitude til provinsen. Blot folk der ikke er skolet i den kreative klasses idéer om sig selv. Altså mennesker med en anden hverdag og virkelighed der er præcis ligeså legitim. Der er trods alt intet projekt vundet, hvis man tror, at man bare skal forklare 'sandheden' bedre til den dumme pøbel.

John S. Hansen, Niels Christensen, Marianne Jespersen, Torben S Rose, Jesper Andersson , Peter Engelbrecht, Hanne Utoft, Niki Dan Berthelsen, Chris Skovgaard, Jens Jensen, ulrik mortensen, Lone Gravgård, Egon Stich og Bjørn Pedersen anbefalede denne kommentar
Søren Fosberg

Jeg synes du skyder dig selv i foden Gustav Alexander. Kunne du ikke have skrevet dine tanker på et dansk som den "dumme pøbel" kan forstå.

Hanne Ribens, Henrik Salling, Bjarne Bisgaard Jensen, Martin Mortensen, Nickolinne Liff Damgård, Carsten Bjerre, Liselotte Paulsen, Palle Jensen, Erik Fuglsang, Flemming Berger, Søren Christensen, Rikke Nielsen, Henning Kjær, Lise Lotte Rahbek, Birgit Kraft og Nille Torsen anbefalede denne kommentar

Gustav Alexander. Vås. Min erfaring som 69-årig livsvarig feminist er, at mænd fra alle politiske fløje har forsøgt at bilde os kvinder ind, at vi er på vildspor, når vi kæmper for KØNNENES ligestilling. Heldigvis bliver der flere og flere fra alle lag og klasser, der ikke tror på den løgn. Derfor Me Too!

June Beltoft, Anna Nissen, Christine Michelsen, Nickolinne Liff Damgård, Estermarie Mandelquist, Nette Skov, Hanne Ribens, Kamma Thomsen, Dennis Jørgensen, D. Andersen, Jan Nielsen, Rikke Nielsen, Viggo Okholm, Susanne Kaspersen, Søs Jensen, Steffen Gliese og Marie Jensen anbefalede denne kommentar

@Birgit Kraft
"mænd fra alle politiske fløje har forsøgt at bilde os kvinder ind, at vi er på vildspor, når vi kæmper for KØNNENES ligestilling "

i er gået off road, bare se på 3 og 4 bølge af feminisme , hvad de står for, så er det meget tydeligt at det er en overklasse drevet ideologi...

For i er på vildspor.
Dette er meget tydeligt når feminisme er stoppe med at handle om ligestilling. og "i" kæmper for equality of outcome og ikke equality of opportunity,

Bent Nørgaard, Torben S Rose, Peter Engelbrecht, Gustav Alexander og Niki Dan Berthelsen anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Først og fremmest er det en meget lille del af unge mennesker, der bor i 'forældrekøb' - der sælges max. i underkanten af 700 lejligheder om året til formålet i de store universitetsbyer.
Dernæst så er det jo bare i høj grad et stadigt eksisterende spørgsmål om asymmetri i skolen: at man skal lære det, man ikke lærer andre steder - og at nogen er særligt motiverede for at gå videre i livet med den lærdom og professionalisere den, mens andre finder noget andet, de er mere interesserede i at lave. Det er det vigtigste at gøre sig klart i skolen: at den ikke dækker alt, og at man er i sin gode ret til at træffe de valg som frit menneske, man nu gør. Det eneste, der er uacceptabelt, er vel, at skolen i alt for ringe grad er åben om sine formål overfor eleverne, der i løbet af skoletiden tit og ofte hæver røsten med spørgsmålet: hvorfor skal vi lære dette? Det spørgsmål kan og skal besvares - og så skal skolen altså inspirere til at interessere sig for noget, der kan give en selvbevidsthed og optagethed.

Martin Mortensen, Nickolinne Liff Damgård og Jan Nielsen anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Jens Jensen, selvfølgelig handler det om equality of outcome, for alle. Alle udfylder funktioner, der har betydning (ellers skal de finde eller hjælpes til at finde noget, der har dét).

Alexander. Det er lige netop ikke intersektionel feminisme de vokser op med for så ville de være både deres klasseprivilegie og etniske privilegie bekendt. Det er de ikke. De er moderne fjerdebølge privilegiehøstere der påberåber sig ofre for et patriarkat der morsomt nok kun kommer den mand umiddelbart over dem i hierakiet til gode. Den voksende klasse af tabermænd de føler sig undertrykt af kan de slet ikke redegøre for. Ej heller alle de mindre dannede (uuddannede) kvinder i underklassen har de den store interesse i. De er jo selv skyld i deres egen situation ved at have fravalgt en lang, flot skattebetalt uddannelse og en stor forældrekøbt lejlighed på Frederiksberg. Det handler om prinsessefølelser og at ingen (bedre kvalificerede eller lige kvalificerede) må stå i vejen for disse feministers selvrealisering og deres ulidelige trang til opmærksomhed og beundrende lyttere der i en lind strøm kaster positivt ladede tillægsord efter dem... fordi de har fortjent det.

Birgit Kraft. Hvornår har du kæmpet for mændenes ligestilling i Familieresthuset og børns rettighed til at have en far?

John S. Hansen, Torben S Rose, Peter Engelbrecht, Gustav Alexander, Jonathan Larsen og Niki Dan Berthelsen anbefalede denne kommentar

Ulla Nygaard. Jeg har delt barselsorlov med min eksmand. Delt forældremyndighed efter skilsmissen, hvor vi boede sammen med et barn/ung hver. Og min eksmand er en af mine bedste venner. Så det......

Anna Nissen, Nette Skov, Hanne Ribens, Steffen Gliese, Rikke Nielsen og Niki Dan Berthelsen anbefalede denne kommentar
Rikke Nielsen

Hvis man skal måle lix-tallet på indlæggene her, så er det da anti-feministerne, der vinder. Og det er en smule paradoksalt, at det er eliten, der kalder rettighedsforkæmpere for elite. Et udmærket kneb til at afspore en debat. At forsøge at gøre kampen om rettigheder til kvinder til en elitær kamp er et godt eksempel på en forsøg på afsporing.

Anna Nissen, Christine Michelsen, Nickolinne Liff Damgård, Estermarie Mandelquist, Jan Bisp Zarghami, Steffen Gliese og Ruth Sørensen anbefalede denne kommentar
Niki Dan Berthelsen

Rikke, det bliver du nødt til at uddybe.
Jeg kan ikke se hvem du kalder eliten her?
Og er man anti-feminist hvis man har kritik af feminismens forskellige udtryk?

Niki Dan Berthelsen

Birgit, det er prisværdigt at i har et godt samarbejde dig og din eksmand.

Det Ulla påpeger er de grundlæggende rettigheder for forældre, som udgangspunkt for en skilsmisse. Som det er nu, så er har mænd færre rettigheder og færre muligheder for at få støtte, både i og udenfor et konfliktfyldt ægteskab.

Torben S Rose, Flemming Berger, Ulla Nygaard og Jonathan Larsen anbefalede denne kommentar
Jeppe Bundgaard

@Steffen Gliese
"Selvfølgelig handler det om equality of outcome"
Med den logik skal sygeplejersker have lige så meget i løn som lægen, eller sosu hjælperen lige så meget i løn som advokaten. Det kommer aldrig til at ske. Det handler om equality of opportunity. Lige muligheder giver de bedste forudsætninger for et lige samfund.

René Arestrup, Ulla Nygaard og Jesper Frimann Ljungberg anbefalede denne kommentar
Gustav Alexander

Birgit Kraft,

Jeg ville være meget mere spændt på at høre et svar fra dig og din generation af feminister, som jeg faktisk respekterer enormt, end et tomt slogan og en påstand om mænd. 70'er feminismen var netop karakteriseret ved at fundere sig i klasse som det centrale omdrejningspunkt for social konflikt, patriarki og undertrykkelse af kønslig eller etnisk karakter.

Hvorfor tåler den moderne feminisme ikke kritisk diskussion? Man ender med at underkende sit eget projekt, når alle argumenter ryger ud med badevandet til fordel for det vulgære perspektiv, der hedder "det siger du blot, fordi du er mand!"

Ifht til intersektionalismen, så er budskabet vel netop at man er imod såkaldt klassereduktionisme; altså man skal anerkende de mange andre måder hvorpå undertrykkelse kan finde sted, uden at det kan underordnes det socioøkonomiske. Det står i modsætning til den røde feminisme, som man kendte den i 70'erne.

Det er ærgerligt med den her 'enten er du med os, eller også er du fjenden' attitude. Jeg tror moderne feminisme kunne styrke sin sag, hvis man ikke var så bekymret for at møde konstruktiv kritik fra folk, der faktisk sympatiserer med projektets principielle mål.

René Arestrup, Jesper Andersson , Bjørn Pedersen, Niki Dan Berthelsen, Peter Engelbrecht og Hanne Utoft anbefalede denne kommentar

Gaaab...

Jens Christian Jensen og Bent Nørgaard anbefalede denne kommentar
Rikke Nielsen

Niki Dan Berthelsen

"Det Ulla påpeger er de grundlæggende rettigheder for forældre, som udgangspunkt for en skilsmisse. Som det er nu, så er har mænd færre rettigheder og færre muligheder for at få støtte, både i og udenfor et konfliktfyldt ægteskab."

Hvad mener du med støtte? Adgang til advokatbistand på lige fod med mor? Støtteorganisationer som Forenngen Far og Kriseramt Far til at give rådgivning?

"Fars Retshjælp tilbyder retshjælp på socialøkonomiske vilkår. Der er fokus på det bedste for barnet og hele familien. "

@Rikke Nielsen
"Hvis man skal måle lix-tallet på indlæggene her, så er det da anti-feministerne, der vinder."
Vi kunne lege, at det var sandt, hvis det ikke var fordi, at feministerne får massiv statsstøtte og har et kæmpe statsapparat bag sig, medie bias og deres gode propaganda hjælp...

Men ja, kampen imod feminisme er blevet mere tydelig. men der er forskel imellem "os" med et keyboard og/eller et webcam, og så det store statsapparat OSV. som feminister har.

@Hvad mener du med støtte? Adgang til advokatbistand på lige fod med mor? Støtteorganisationer som Forenngen Far og Kriseramt Far til at give rådgivning?@

Men adgangen til rimelige afgørelser er som i det almene retssystem (hvor mænd straffes hårdere) ringere i Familieretshuset. Det er en massiv undertrykkelse af rettigheder der ikke bare går på tidsfordelinger ved skilsmisser.

https://www.ft.dk/samling/20171/almdel/BEU/bilag/309/1891398.pdf

348 punkter med ligestillingsproblemer men så længe man har adgang til lidt rådgivning så er man ligestillet? Vor herre bevares. Specielt punkt 259, 260 og 287 er velkendte problemer der burde blive slået hårdt ned på med straf.

Uha anti-feministerne vinder? Jeg ser nærmere at privilegie-feministerne taber. Fjerdebølgen er på retræte både på Information som så mange andre steder og det er da glædeligt for alle køn. Dem der her kalder andre for anti-feminister er dem der i virkeligheden selv er misandriske anti-humanister der klynker om ligestilling og føler sig undertrykte mens de glædelig trans- og mandebasher hvor end de kan komme til det.

Steffen Gliese

Jeppe Bundgaard, det er kun alt for typisk, at det eneste, man kan forestille sig, når det gælder equality of outcome er bedøvende ligegyldig velstand - men det handler om velfærd, hvilket næsten er det modsatte.
Det er ikke et spørgsmål om at give samme løn for samme arbejde, men det er et spørgsmål om at udligne adgangen til en anstændig tilværelse over især skatten, og dernæst de universelle muligheder for tryghed i samfundet.

Torben S Rose

For mig at se er #metto, med mediernes hjælp, kørt fuldstændig af sporet og har skabt et klima, hvor debatten ikke er progressiv og problemløsende. Læg f.eks. mærke til den overskriften på artiklen, der ellers hævder, at den vil undesøge danskerne nuancerede syn på #metoo. Og læg mærke til hvordan kommentarsporet bruger meget til på, hvem der vinder.
Vi gik fra Sofie Lindes opfordring til at sige fra - til nu at have en skyttegravskrig.
Medierne slog plat på situationen og hjalp til med en generel dæmonisering af mænd, som igen skabte en modreaktion.
Nu står vi i en mistillid mellem kønnene, hvor f.eks. unge kvinder føler frygt for at komme på arbejdsmarkedet, eller at få et børn med en mand. Og hvor mænd fravælger at ansætte dygtige kvinder, da de frygter at blive anklaget for krænkelser.
Jeg kan mærke på mig selv, at mistilliden har sneget sig ind og at jeg nu ser kvinder i et andet (og desværre dårligere) lys end før.
Denne bevægelse har ikke være en sejr for ligestillingen tværtimod. Lad os nu få debatten tilbage på sporet. Giv mig mit gamle respektfulde kvindesyn tilbage. Lad os finde et fælles udgangspunkt i kampen for ligestilling.
Jeg foreslår, at vi i fællesskab tager fat om en reel udfordring: kvinder føder børn - det gør mænd ikke. Hvordan kan vi skabe et stærkt konkurrencedygtigt arbejdesmarked, der sikrer at både kvinder og mænd har mulighed for at udfolde deres potentiale samtidig med, at de varetager et indholdsrigt, omsorgsfuldt familieliv.

Jens Jensen, Nickolinne Liff Damgård og Niki Dan Berthelsen anbefalede denne kommentar
Niki Dan Berthelsen

@Rikke Nielsen

Det er rigtigt at man kan melde sig ind i foreningen far, for at få retshjælp. Det er ikke gratis, det er en forening. Den bliver nødt til at bede om penge, da den ikke får støtte på lige fod med Mødrehjælpen.

Men ja, de kan da hyre en advokat, ligesom en kvinde kan.

Jeg er lidt i tvivl om hvem der kan få fri proces, men det er mit indtryk at mænd ofte ender med ret store advokat-regninger for at få samvær med deres børn. Det kan i sig selv begrænse dem i at gå videre. Ganske enkelt fordi de ikke har råd.

Det er efterhånden også kendt at bopælsforælderen har mest at vinde ved at øge konflikt niveauet, fordi de både har kortene på hånden til at øge konflikten, mens bevisbyrden ligger på samværsforælder. Kvinder får oftest bopælen, grundet metrik der tilgodeser kvinder. Det kan derfor blive opslidende at være i og kan begrænse nogen mænd i at gå videre.

Så ja, de kan da begge gå i retten.

Bjørn Pedersen

@Steffen Gliese
Bare en kommentar til dit ønske om "at udligne adgangen til en anstændig tilværelse" og "universelle muligheder": Det er vel også det man på engelsk ville kalde "equality of opportunity", altså en udligning af muligheder?

Steffen Gliese

Bjørn Pedersen, 'equality of opportunity' er, hvad vi ofte med en eufemisme kalder 'The American Dream'.

Anders Sørensen

De landlige typer i småbyerne i Udkantsdanmark i vandkanten af samfundet er underligt nok dem, der er mest intolerante overfor bøsser og andre homoseksuelle og lignende storbytendens som fjollet inkludering, samtidig med at de også er dem, der er mest intolerante - overfor fx muslimer, hvilke de udskammer, fordi islam er intolerant.

Paradokser trives i Vandlandsdanmark.

Lise Lotte Rahbek

Anders Sørensen
Er du lige frisk med dokumentation af din påstand?

Med landlig hilsen

Carsten Munk, Bjørn Pedersen, Jeppe Bundgaard og Gustav Alexander anbefalede denne kommentar
Anders Sørensen

@Lise Lotte Rahbek, det er almen viden. Jeg føler mig ikke tvunget til at dokumentere, at solen står op i øst.

Jeg siger selvfølgelig ikke, at blot fordi du er landligt orienteret, er du intolerant. Man kan sagtens bo midt i en stald og have udsigt mod livets mangfoldighed, mens man kastrerer og slagter og leverer bandbuller mod dem, der ikke har forstået lyksaligheden i det simple landlige liv.

Gustav Alexander

Anders Sørensen,

her viser byboen da sin grundliggende foragt og mistanke mod provinsen. Jeg har aldrig selv mødt så meget intolerance, påståelighed og narcissisme, som da jeg begyndte på universitetet og måtte flytte fra landet.

På landet går ting lidt langsommere, miljøerne er mere afventende, men når de lukker folk ind, så bliver de autentisk accepteret. Bylivet er ofte fuld af egoer, statussymboler og jagt på at være 'rigtig'. Du skal være smart i en fart, have den rigtige karriere, have de korrekte holdninger og ellers skal man 'udskammes' som en anden reformatorisk heksejagt. På landet kan du sgu mene, hvad du vil. Der er det de menneskelige relationer, der gælder. Ikke blot din evne til at sælge dig selv som et 'sympatisk' - læs: et afstumpet og dybt selvcentreret menneske, der anvender 'tolerance' som en måde at eksponere sig selv og opnå status/social accept - menneske.

tolerancekulturen er sjovt nok enormt intolerant, fordi den altid er klar på at agere moralpoliti, at skyde sagesløse mennesker en masse fremmede motiver i skoene (racisme, -fobier, kvindehad osv). Man kan næsten ikke tillade sig at mene noget andet end bybefolkningens frelste bedrevidenhed, uden at man afskrives som formørket og moralsk forkastelig. Det gør du jo dig selv til et fantastisk eksempel på.

Én ting forstår jeg dog ikke. Hvordan kan så mange mennesker i byerne tage mindst 5 års uddannelse på en akademisk institution også komme ud med så ringe en grad af selvindsigt? Det må da være en forudsætning for intelligens at man kan se, når forfalsket tolerance i realiteten bliver til narssicistisk selvhævdelse. Jeg har traditionelt troet at selvindsigt var et produkt af intelligens. Enten er det ikke tilfældet eller også fordrer mange universitetsstudier i dag ikke intellektuel udvikling.

Anders Sørensen

@Gustav Alexander, er du uenig i, at der "på landet" er en mere udbredt intolerance mod eksempelvis homoseksuelle? Er du uenig i, at der på landet og vest for storbyen trives en tendens til at se sig omkring i to sekunder og derefter rette komapsset mod en nærmeste tankstation og svinestald?

Det er ikke så meget min fordom mod vestjyder, der her gør sig gældende. Det er det simple faktum, at du selv gør gældende, at du var nødt til at flytte ud af din bondesimple vestjyskhed for at komme til erkendelse af, at der lå en større verden på den anden side af din farbrors svinestald.

Du var nødt til at flytte til storbyen for at erkende, at der var noget større end dig. Og da du gjorde det og fandt ud af det, flyttede du tilbage.

Bjørn Pedersen

@Steffen Gliese
Er "lighed i muligheder" noget de har patent på? Amerikanerne har ingen "opportunities", de har kun myter om dem. Det gør dog vel ikke selve udtrykket equality of opportunity ugyldigt... sådan per association?

Bjørn Pedersen

Anders Sørensen minder mig om filosoffen Diogenes af Sinope. Den første til at kalde sig verdensborger, eller kosmopolit. Også hans forståelse for "verden" var begrænset til den hellenske "verden".

Sååeh, on that note....

@Anders Sørensen
Du blokerer for solen.

@Steffen Gliese
Ord/sætninger betyder skifter efter, hvilken kontekst de bliver brugt i såsom, når Equality of opportunity bliver brugt samme med Equality of outcome.

Men også når ”feminister” snakker om ligestilling. Der snakker de normalt om equality of outcome, og modsvaret til dette er... Equality of opportunity.

equality of outcome (Der er en del artikler om denne sag)
”Kindergarten teacher refuses to let boys play with Legos in the name of gender equality”

Bjørn Pedersen

@Anders Sørensen
Ang. din opfindsomme fordomme om forskel mellem land og by, jvf. racisme og homofobi:

uim.dk/publikationer/kortlaegning-af-hadforbrydelser-i-danmark

Se side 36 i rapporten, nederste graf, "andel udsat for hadforbrydelse, pct.". Bare for at "udkants-splaine" ting for dig, så står "pct." for "procent". ;-)

Niels Christensen

Det er jo interessant at sagen mest føres frem i medier af mediepersonligheder; i en branch hvor udseende og korrekt politiske holdninger betyder noget. - Er Den politisk korrekte venstrefløj ikke den værste del af det her.

Anders Sørensen

@Bjørn Pedersen, kondolerer med din tydelige tilknytning til Udkantsdanmark.

Bjørn Pedersen

@Anders Sørensen
Kondolerer med din trumpistiske, patetisk-narcissistiske og prestige-obsessive tilknytning til "alternative facts".