Baggrund
Læsetid: 9 min.

Efter kaos, flugt og dårlige sager: Hvor skal Venstre hen?

Lars Løkke Rasmussen har forladt partiet, og Inger Støjbergs rolle er decimeret. Der er kaos i Venstre. Men der er også en mulighed for en ny start
Hvor har du Venstre? Politisk kommentator Jarl Cordua mener, Jakob Ellemann-Jensen er nødt til at finde sin fars gamle slogan – »Venstre ved du, hvor du har« – frem, støve det af og melde klart ud, hvor partiet står i dag.

Hvor har du Venstre? Politisk kommentator Jarl Cordua mener, Jakob Ellemann-Jensen er nødt til at finde sin fars gamle slogan – »Venstre ved du, hvor du har« – frem, støve det af og melde klart ud, hvor partiet står i dag.

Mads Claus Rasmussen

Moderne Tider
9. januar 2021

Det har mildest talt været nogle heftige uger for Danmarks næststørste parti. Ikke nok med, at den tidligere integrationsminister, Inger Støjberg, er gået af som næstformand; hun står nu også tæt på en rigsretssag, efter at Folketingets advokater onsdag vurderede, at der både var grundlag for en sag og en »rimelig formodning om domsfældelse«.

Oven i det valgte tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen på årets første dag at slutte 40 års medlemskab af Venstre for i stedet at blive løsgænger – og fredag startede han et politisk netværk, som muligvis bliver til et nyt parti.

Dermed er to af Venstres mest markante profiler henholdsvis blevet marginaliseret i partiet og helt forsvundet fra det.

Venstre er dykket i meningsmålingerne siden valget i 2019, og den nye formand Jakob Ellemann-Jensen er blevet kritiseret for at være for svag under coronakrisen, hvor statsminister Mette Frederiksen (S) suverænt har styret begivenhederne.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Helle Walther

Det er en oplagt mulighed for Ellemann at få lavet et projekt, finde eget hold og levere til ??? Ja til hvad, hvad skal V være foret parti femover. Ting tager tid, det bliver ikke næste valg periode, men måske næste igen, før magten skifter. Lige nu er det umuligt. Hvis R skifter stald, så udskriver MF valg, og så står både R, V, DF og LA til bundskrabere. K og NB vil måske lukrere, men kun kort, og rød blok vil blive styrket.

Søren Kristensen

Venstre har måske i alt for mange år gået til højre.