Interview
Læsetid: 6 min.

Krisen har ramt musikerne hårdt. Vi har mødt tre, som er begyndt at sælge deres instrumenter for at klare sig

Spillestederne er lukket ned, og koncerterne aflyst, og nogle musikere er begyndt at sælge ud af deres instrumenter for at klare sig gennem den økonomiske krise. Vi har talt med tre af dem
Klaus Thrane har foreløbig solgt trommeudstyr, så han kan klare sig i et par måneder, fortæller han.

Klaus Thrane har foreløbig solgt trommeudstyr, så han kan klare sig i et par måneder, fortæller han.

Emilie Lærke Henriksen

Moderne Tider
23. januar 2021

Nedlukningen af Danmark har ramt musikbranchen hårdt.

I marts sidste år lukkede alle spillesteder og koncerthuse ned, og mens resten af samfundet åbnede langsomt op i løbet af sommeren og efteråret, forblev store dele af musikbranchen lukket. Spillestederne var ikke med i fase et. Heller ikke i fase to og tre. Det var muligt at afholde koncerter med siddende publikum, men en egentlig genåbning af spillestederne var ikke en del af de første fire faser.

Ifølge brancheorganisationen KODA forventer koncertområdet en nedgang på samlet 60 procent i 2020, mens Dansk Musiker Forbund tidligere har anslået, at forbundets medlemmer mister indtægter på mere end 150 millioner kroner om måneden. Musikbranchen er langtfra den eneste branche, som er blevet ramt hårdt af nedlukningen. Men musikere og andre udøvende kunstnere har ifølge medlemsorganisationen haft svært ved at få del i hjælpepakkerne, fordi de ikke kan dokumentere tabt fortjeneste på samme måde som en lønarbejder med en lønseddel eller en erhvervsdrivende med fastansatte medarbejdere.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Rosa Maluna Dahl

Man må håbe at der på tandlægeadressen residerer noget rebelsk afkom, da ellers guitarhandlen fremstår komplet meningsløs.

Steen Bahnsen, Gitte Loeyche og Flemming Uldall anbefalede denne kommentar
Per Christiansen

De kunne bare have avlet mink.! Så kunne de have fået råd til en ny Gibson guitar