Baggrund
Læsetid: 5 min.

Løkke laver nyt politisk netværk. Hvad er det, han har gang i?

Lars Løkke Rasmussen vil lave et nyt politisk netværk, der sammen med ham skal kæmpe mod blokpolitik. Vi har spurgt to borgerlige analytikere, hvad det dog går ud på
En uge efter, at Lars Løkke Rasmussen nytårsdag kaprede rampelyset ved at melde sig ud af Venstre, meddelte han fredag, at han vil starte det, som han kalder et nyt politisk netværk.

En uge efter, at Lars Løkke Rasmussen nytårsdag kaprede rampelyset ved at melde sig ud af Venstre, meddelte han fredag, at han vil starte det, som han kalder et nyt politisk netværk.

Unger Anthon

Moderne Tider
9. januar 2021

Så kom der nyt fra Lars Løkke Rasmussen. En uge efter, at han nytårsdag kaprede rampelyset ved at melde sig ud af Venstre, meddelte han fredag, at han vil starte det, som han kalder et nyt politisk netværk.

»Deler du også den danske drøm,« spørger han på sin hjemmeside, hvor han præsenterer sine grundlæggende værdier og kalder sine ligesindede til samling.

Som motivation for at stifte netværket anfører han, at intet i hans politiske liv har gjort ham klogere »end at høre fra folk, jeg har mødt i den virkelige verden«, ligesom han skriver, at han er blevet træt af en politisk kultur, »hvor en idé per definition er dårlig, hvis den er udtænkt af en politisk modstander«, og at han er træt af fastlåst blokpolitik. Et nyt parti er der dog ikke tale om.

»Unge ville nok kalde det en bevægelse, men jeg foretrækker at kalde det et mødested,« skriver han.

Så hvad mon det hele går ud på, og hvad er det, Lars Løkke Rasmussen vil? Information har spurgt to politiske analytikere, der begge har haft tilknytning til Venstre.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Bjørn Pedersen

Kan i ikke skrive om nogen lidt mere politisk interessante personligheder end slidte, inkompetente narcissister, der fyrer deres ligegyldige og uærlige oneliners af sted om "politisk nybrud", "fremskridt", o.lign?
Magt er magt når eliten bliver ved at bekræftes i, at den bør have magt. Der er sikkert masser af nye, politiske netværk i Danmark lige nu, men fordi de ikke er sovset ind i magtens velsignede, fede olie, bliver de gjort usynlige af dem der blot reagerer på magten. Løkkes nøgne, af magtens olie skinnende, politiske krop, forblænder dem, der lettest lader sig imponere af magt, status og prestige. Og derigennem fortsætter, forlænger og legitimerer illusionen.

Det er bare en nøgen og klistret midaldrende mand, der siger det han tror folk gerne vil høre.

Susanne Kaspersen, Carl Chr Søndergård og Helle Walther anbefalede denne kommentar
Helle Walther

Ser Løkke virkelig så ramponeret ud, eller er foto manipuleret, han ligner jo noget katten har slæbt ind.
Jeg tror ikke Løkke selv ved, hvad han vil, han vil bare noget, og helst noget andet end det bestående.
Han har jo aldrig prøvet at arbejde andre steder end i kommunal og landspolitik. Der vil altid være nogle tilhængere i en periode. Men folk husker jo også, hvordan han svigtede, når det gjaldt. Og han har da nogle pengemænd, som måske tror, de som i LA kan få politisk indflydelse den vej om. Jeg tro ikke det lykkes og jeg undrer mig over Sofie Carsten Nielsen fra R hopper på den limpind, troede hun var klogere og havde mere ben i næsen.

Helle Walther

Ja og det der er værst er, at medierne giver ham sendetid, aviserne spalteplads, jeg forstår det ikke.

Anne Søgaard, Nette Skov og Susanne Kaspersen anbefalede denne kommentar
Anders Hüttel

Den pæne mand! So er symbol på alt det som ingen længere vil.

Jeppe Lindholm

Det er selvfølgelig optakt til et nyt parti. For at kunne danne et parti skal man som bekendt indsamle ca. 20.000 underskrifter. Med det her tiltag kan Den-Lille-Svindler proforma indsamle underskrifter ad bagdøren, da det må forventes, at de fleste som melder sig ind i det her netværk vil støtte en underskift indsamling. Så den dag behovet og antal medlemmer på 20.000 plus er tilstede er det så bare at åbne et link til underskriftindsamling og sende en mail til netværkets medlemmer med opfordring om at skriver under på en vælger erklæring.

Og vupti har vi endnu et nyt parti i de blå borgerlige rækker med Den-Lille-Svindler som partistifter og ikke mindst ubestridt leder. Som jo er det, som det her først og fremmest handler om. At stå i magtens foreste række. På en eller anden måde. Også som Den-Store-Midtsøger. Selv om formålet stadig er, og altid vil være, at ødelægge velfærdsstaten og danne det forsikringsbasserede velfærdssamfund med et land som USA som forebillede. Midtsøgende af navn. Velfærdsstatens smadremand M/K af gavn. For at kunne smadre videre er det nødvendigt at være ved centrum af magten. Og her tæller selv små skridt. Selv om man smiler og siger midtsøgende kan hovedet udmærket køre på fuld tryk med samtidig at finde muligheder for at sætte brækjernet ind mod velfærdsstaten.

For som Den-Store-Midtsøger siger. Hellere være chauffør i en lille bil end at sidde på bagsiddet af en stor bil.

Helle Walther, Kim Houmøller og Susanne Kaspersen anbefalede denne kommentar