Langsomme samtaler
Læsetid: 12 min.

Målet med socialismen i USA er at tage socialdemokratismen til næste niveau

Den nye præsidents progressive program vidner om, at der er kommet en stærk og indflydelsesrig venstrefløj i USA, forklarer en af de unge intellektuelle stjerner på den amerikanske venstrefløj Bhaskar Sunkara. Og Joe Biden har vist de demokratiske socialister, hvordan man kan udbrede progressive ideer uden at fremmedgøre arbejdervælgerne
Den nye præsidents progressive program vidner om, at der er kommet en stærk og indflydelsesrig venstrefløj i USA, forklarer en af de unge intellektuelle stjerner på den amerikanske venstrefløj Bhaskar Sunkara. Og Joe Biden har vist de demokratiske socialister, hvordan man kan udbrede progressive ideer uden at fremmedgøre arbejdervælgerne
Moderne Tider
23. januar 2021

Tryk play, hvis du vil høre interviewet som podcast

Joe Biden kunne være den perfekte fjende for venstrefløjen i USA. Han er indbegrebet af the establishment, han har været med til at lave de straffereformer, som har sendt millioner af sorte i fængsel, og han har stemt for mange af de økonomiske reformer, som har øget uligheden i USA. Og så stillede han op til præsidentvalget som det ansvarlige, moderate og erfarne alternativ til de radikale kandidater, som begejstrede de unge og krævede store strukturelle forandringer.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Nu ser vi igen anklager om antisemitisme i det engelske Labour. Jeg har ledt på nettet og skimmet skimmet EHRC-rapporten igennem, men ikke fundet noget substantielt.
Der har fra enkelte Laubour-medlemmer været fremført kritik af Israel, og det har - som den slags altid gør - medført beskyldninger. Det er vist i hovedsagen det.
Og ærlig talt ligner opslutningen bag anklagerne mest noget, der havde til formål at skaffe sig af med Corbyn.
Er der noget, jeg har overset?

Søren Albrektsen, Mogens Holme, Anders Graae og Gert Romme anbefalede denne kommentar
Jeppe Lindholm

Vi for se - Hele Obama euforien, hvem husker ikke den, med "Yes we can" faldt total til jorden. Obama endte med at blive præsidenten med mange gode intentioner på overfladen, men uden resultater grundet sabotage af det amerikanske politiske system. 8 års politisk ørken vandring med tomme løfter, som muliggjorde en Donald Trump som præsident.

erling jensen, Ole jakob Dueholm Bech, Martin Rønnow Klarlund, Søren Dahl og Steen K Petersen anbefalede denne kommentar
Jeppe Bundgaard

Samme dag, som indsættelsen af den "progressive" Biden, kørte og fløj Amerikanske styrker igen ind i Syrien med kurs direkte mod oliefelterne.

Den 2000 dollar check til lønmodtagere, der ikke har råd til at betale regninger og husleje, som demokraterne har kørt valgkamp på, specielt i Georgia under senator valgkampen, er nu blevet til 1400 dollar i stedet.

Bidens sundheds plan han har fremlagt er stadig bundet op på forsikringsselskaber, med tilhørende udgifter og manglende dækning.

Biden er og bliver corporate democrat, og dem der mener, at man kan presse ham til venstre, efter man har stemt på ham, har virkelig fejlkalkuleret. Han har opnået, hvad han ville. Nemlig din stemme

Mogens Holme, Thomas Alden, Ole jakob Dueholm Bech, Torben Arendal, Mikkel Schou, Martin Rønnow Klarlund, kjeld jensen, Olaf Tehrani, Anders Graae, Søren Dahl og Hanne Utoft anbefalede denne kommentar

Lige på kornet, Jeppe. Men selvfølgelig ER der lidt sminke som kan danne grundlag for påstande om håb, påstande om at Biden kan blive transformator.

De amerikanske styrker, som forleden rullede ind i Syrien og som skal bruges til at fastholde besættelsen af de syriske energifelter og fødevareproduktionen i det nordøstlige Syrien, kommer fra Irak - og Biden har allerede italesat at det nok vil blive nødvendigt at øge troppeantallet i dér også. Irak kan dermed danne korridor for en optrapning i Syrien - som i forvejen er omfattet af en økonomisk og handelsmæssig sanktionsregn (herunder Ceasar Act), som gør det umuligt at undgå yderligere humanitær forværring samt at påbegynde en genopbygning af landet. USA, her med Biden (men også med Trump), fastfryser konflikten, til stor skade for regionens civilsamfund.

Steen K Petersen, Thomas Alden, Ole jakob Dueholm Bech, kjeld hougaard, Torben Arendal, Martin Rønnow Klarlund, kjeld jensen, Anders Graae og Jeppe Bundgaard anbefalede denne kommentar

Du kan få en 'grumpy Bernie' T-shirt til $ 45, og alt provenuet fra salget går til velgørenhed.

Sanders ' kampagnemedarbejdere har besluttet at frigive T-shirts med det nu legendariske foto af "grumpy Bernie", der har inspireret utallige memes, og alt provenuet går til Meals on Wheels, der opererer i senatorens hjemstat Vermont og tilbyder gratis måltider til personer under 60 år med kroniske sygdomme og handicap.

Den sorte bomuldssportstrøje koster $ 45 og er lavet i USA.