Interview
Læsetid: 2 min.

Mand bag udskældt samtykkeapp mener, at den kan være værn mod overgreb

Det kan hjælpe mod overgreb, hvis man giver samtykke til sex via en app, mener medstifter af samtykkeappen iConsent, Carsten Schellenbauer Nielsen
Det kan hjælpe mod overgreb, hvis man giver samtykke til sex via en app, mener medstifter af samtykkeappen iConsent, Carsten Schellenbauer Nielsen

Sara Houmann Mortensen

Moderne Tider
23. januar 2021

I har lavet en samtykke-app, hvor man kan anmode om og selv give samtykke til et styk samleje i løbet af 24 timer. Er det satire?

»Nej, det er det ikke.«

— Hvad går det ud på?

»Det er en løsning, der kan informere og rådgive om sex og dokumentere samtykke mellem to parter.«

— I debatten om samtykkeloven, har kritikere sagt, »skal man så også til at underskrive en kontrakt« for ligesom at sige, at ideen om samtykke var åndssvagt. Hvorfor er det en god idé?

»Der er mange, der bruger datingapps som Tinder til at møde nye mennesker, og ofte indgår der alkohol, og det kan betyde, at de grænser, der normalt er klare, bliver udviskede. Det kan lede til misforståelser mellem de to parter. Så vi mener, at den her app kan skabe tryghed og transparens.«

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Rikke Nielsen

Ufattelig stupid app.

Men alligevel godt for noget.

Kommer der et stk. potentiel samlejepartner og beder dig om en kontraktlig 24-timers samtykke til adgangen til din krop. Så løb alt hvad du kan! Da du hermed er da stødt ind i en person uden den fjerneste forståelse for et forhold mellem 2 mennesker. Denne person er følelsesmæssigt afstumpet.

Jeppe Lindholm

...Må kvinder friste mænd uden samtykke?

Rikke Nielsen

Jeppe Lindholm

"...Må kvinder friste mænd uden samtykke?"

Hm, vi kunne da indføre krav om brug af burka i det offentlige rum, så mænd ikke skal udsættes for nogle fristelser, de (åbenbart) ikke kan kontrollere med deres vilje og intelligens.

@Jeppe Lindholm
Jeg kan kun sige, ja det er en ”sjov” problemstilling.
For kønsdynamikken er, at kvinde viser sig frem, og mænd gør sig til.

Mens i dag må vi ikke sige noget til, hvordan kvinden viser sig frem. Vi skal, som de ”gode” mænd vi er, kontrollere vores biologiske drifter, mens kvinder ikke skal styre deres, og det sjove er...

Det er mænd, der er nogle grise. Fordi at et par dejlige bryster osv kan betyder noget for vores følelser, tanker og/eller reaktion, for vi skal styre os med vores vilje og intelligens. Ellers har du en svage viljestyrke og er uintelligent (som nogle påstår).

For det er en svær problemstilling, hvor mænd har ansvar for at styre sig, mens kvinder har ikke ansvar på samme måde... og nej jeg snakker ikke om burka.

kan ikke indsætte link Men et godt klip på youtube som berører en del om denne problemstilling
"Jordan Peterson - WHY Women Wear Makeup at Work"

Jeppe Lindholm

Det digitaliserede samleje. Behovet for virtuelle sex dukker vil opleve en eksplosiv vækst for fremtiden. Sex uden samtykke ad libitum uden fortrydelse, uden komplikationer. Kun ren nydelse.

En adskillelse af kønnene er ved at udvikle sig til en realitet. Det naturlige liv og samværd som vi før i tiden kendte det, samt fred og ro som i oldemors tid bliver fremtidens luksusliv forbehold de få. Vi andre må så nøjes med arbejde, ytringsfrihed og det sociale medie demokrati.

Rikke Nielsen

Jeppe Lindholm

Eller også er det bare naturlig udskillelse i ægte darwinistisk forstand. Mænd der kun kan se et forhold til en kvinde som værende noget med sex uden samtykke ad libitum uden fortrydelse og komplikationer vil forsvinde ind i et virtuelt univers med sex dukker. Og der vil de formentlig aldrig komme ud igen fordi det er. kan jeg forestille mig, stærkt vanedannende.

Vi andre vil fortsætte et liv med gensidig respekt for hinanden ude i virkeligheden.

I virkeligheden en win-win.