Feature
Læsetid: 4 min.

I retten: »Han virker nervøs, så vi beslutter os for at skygge ham«

Hver uge dækker Information en retssag, som den kan opleves fra tilhørerpladserne. I retten på Frederiksberg står en mand fra Nigeria tiltalt for handel med kokain
Tiltalte insisterer på, at det halve gram kokain, han blev taget med, var til eget forbrug.

Tiltalte insisterer på, at det halve gram kokain, han blev taget med, var til eget forbrug.

Mia Mottelson

Moderne Tider
30. januar 2021

Knap 13.000 kroner. Så mange penge i kroner og euro havde J i sin pung, da han blev anholdt midt om natten i december af politiet. Spørgsmålet er, om pengene stammer fra kokainsalg. Det skal retten tage stilling til en vintermandag i Frederiksberg Ret.

J har skuldrene godt oppe om nakken og skutter sig lidt i den armygrønne dynejakke, da han bliver ført ind i retslokale 104. Joggingbukserne er løse og koboltblå. Han er afrikaner. Oprindeligt fra Nigeria, hvor han har en kone og et barn. Men han har opholdstilladelse i Spanien, hvor han har arbejdet i landbruget de seneste seks-syv år, fortæller han. Siden november har han været i Danmark. Og her har han ifølge anklagemyndigheden handlet med stoffer.

Ude at samle flasker

Politiet anholdt J lidt før midnat den 14. december sidste år i en lejlighed i nærheden af Flintholm Station, hvor han lå og sov. Ved siden af sig på madrassen havde han et halvt gram kokain og de nævnte penge i slidte og krøllede sedler. Anklagemyndigheden mener, pengene stammer fra salg af mindst 25 gram kokain. Han erkender, at det halve gram stoffer var hans, men det var til eget forbrug, siger hans forsvarer. Resten nægter han.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her