Satire
Læsetid: 4 min.

Sådan laver du en populær podcast: Følg alle spor — også dem der ikke ender nogen steder

Podcast er de seneste år blevet et af de mest populære medier i Danmark. Ifølge de seneste tal fra Danmarks Statistik lytter fire ud af ti danskere til podcasts regelmæssigt – og mange privatpersoner er begyndt at lave deres egne. Det er nemlig ikke så svært. Her forklarer Modern Times Podcasting Company, hvad der skal til
Podcast er de seneste år blevet et af de mest populære medier i Danmark. Ifølge de seneste tal fra Danmarks Statistik lytter fire ud af ti danskere til podcasts regelmæssigt – og mange privatpersoner er begyndt at lave deres egne. Det er nemlig ikke så svært. Her forklarer Modern Times Podcasting Company, hvad der skal til

Mia Mottelson

Moderne Tider
16. januar 2021

De sidste ti år er andelen af danske podcastlyttere steget fra lidt mere end hver tiende til fire ud af ti. Flere end 1,7 millioner danskere har lyttet til podcast inden for de sidste tre måneder, viser tal fra Danmarks Statistik.

En del af årsagen er, at podcast har fornyet måden at lave radio på og fået mange unge til at lytte med. En podcast opfattes af mange lyttere som mere moderne og eksperimenterende end gammeldags radioudsendelse, selv om der faktisk er en række faste elementer og velkendte tricks. Dem kan du som ny podcaster lære at bruge, hvis du går med tanken om at komme i gang med at optage.

Her er en guide.

Undersøg et mysterium

Journalistik handler ofte om at undersøge ting. Holder politikerne deres løfter? Bryder virksomhederne loven? I en podcast er det mere udbredt at undersøge et mysterium.

Det kan være et mord begået i 1980’erne, som du sætter dig for at opklare sammen med en god ven, eller at du har hørt en historie om, at der er gravet en skat ned et sted i Danmark. Men det behøver ikke være store mysterier, alt kan bruges, så længe der er noget, der skal opklares.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anders Hüttel

Jeg overvejer podcast om fluer og 80ér mad som mor og mormor og jeg laver den. For om få år er der ingen fluer og vi lever af tørrede bænkebidere.

Gad vide om vi i fremtiden vil bruge energi til de datacentre som skyder op og deler disse podcast. Vil vi hellere bruge strømmen på aircondition, når det bliver varmere og på bilen?

Jeg hjalp en som har arbejde, med at komme i gang med at distribuere sine podcast i dag. Så lidt, er der sket i min tomme, udforpligtende tilværelse. Dejligt af Danmark vandt i dag.
SUK fra vandkanten!