Baggrund
Læsetid: 10 min.

Stephanie Lose er antitesen til Inger Støjberg. Kan hun bringe Venstre ud af hængedyndet?

Søndag bliver Stephanie Lose ny næstformand i Venstre. Hun er mindre larmende, mindre kendt og mindre karismatisk end sin forgænger, men hun ses som kompetent og ordentlig. Og så er hun baglandets yndling. Med andre ord er hun præcis det, som det kriseramte Venstre har brug for, vurderer kendere af partiet
Partikolleger beskriver Stephanie Lose som en, man ikke kan køre over fagligt.

Partikolleger beskriver Stephanie Lose som en, man ikke kan køre over fagligt.

Tobias Nicolai

Moderne Tider
23. januar 2021

På Stephanie Loses hjemmeside står der, at hun har en »frygtelig sød tand og er glad for at bage kage«. Og det er faktisk omtrent den mest belastende personoplysning, man kan grave frem om den 38-årige regionsrådsformand, som i denne weekend forventes at blive valgt som Venstres nye næstformand uden modkandidater.

Stephanie Lose er det rolige, fornuftige og sikre valg. Der er ikke noget bilagsrod. Ingen naturfilm på hotelværelset. Ingen flyvning på 1. klasse. Der er heller ingen yderliggående holdninger i udlændingedebatten og selvpromovering i medierne. Ingen symbolpolitik og ingen strammerlagkage på Facebook.

Med andre ord ligner Stephanie Lose alt det, Venstre har brug for efter nogle turbulente år med markante og farverige christiansborgpolitikere i toppen af partiet. »Keine Experimente,« som det berømte CDU-slogan fra efterkrigstiden lød.

Ifølge Niels Wium Olesen, som er lektor og ekspert i politisk historie på Aarhus Universitet, er valget af Stephanie Lose et udtryk for, at mange almindelige Venstre-medlemmer har fået nok:

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Helle Walther

Det må tiden vise, hun er i alt fald alt det bedste, som IS ikke er, hun er ærlig, dygtig, ordentlig, flittig, loyal og har en skarp hjerne. Hun har været en super regionsformand, og vil vist fortsætte med det, om jeg har forstået hende korrekt. Venstre kommer ikke op på 25% lige med det samme, men hun vil bidrage væsentligt. Ting tager tid. Der vil gå en periode mere med Mette F, før de blå måske igen, vil komme på tale og uden NB. så det har sine lange udsigter.
Konservative er jo ikke udfordret af nogen eller noget p.t. de hygger sig, lige nu er al fokus på Venstre, de skal levere og præstere og de roder rundt, De har brug for " kedelige" Lohse.

Eva Schwanenflügel, Lisbeth Glud, Erik Fallesen og Erik Fuglsang anbefalede denne kommentar

Stephanie Lose er helt sikkert dygtig og kompetent, men jeg tænker måske det er for tidligt hun bliver trukket ind, hun risikere at "gå til bunds" sammen med de "gamle" på skibet.

Hvis jeg var hende ville jeg have ventet til stormen var overstået, og så kunne hun så samle vragresterne, nu bliver hun måske selv en del af disse sørgelig efterladenskaber når uvejret en gang har lagt sig.

John Andersen

Inger Støjbjerg minder om Donald Trump, Hun virker aggressiv og er en splitter i stedet for en samler.

Kim Houmøller, Eva Schwanenflügel og Helle Walther anbefalede denne kommentar
Flemming Olsen

Nej

Jeppe Lindholm

At Venstre først tillod Den-Lille-Svindler at fortsætte som formand i 2014 kan man kun undre sig over. Men at Venstre valgte Inger Støjberg som næstformand (hvilket hun er totalt uegnet til) i parløb med Jacob Elleman-Jensen som formand må gå over i historiebøgerne som det mest tåbelige, der er sket i nyere dansk politik.

Eva Schwanenflügel, Lisbeth Glud og Helle Walther anbefalede denne kommentar
Jeppe Lindholm

Det her drejer sig slet ikke længere om politik. Det drejer sig om ren og skær hævn. Venstre er ganske enkelt nødt til at skilde sig af med Inger Støjberg. Ellers vil der være kaos og ballade i Venstre mange år frem. Selv om jeg aldrig kunne finde på at stemme på Venstre er jeg ikke særlig glad for den situation, da den vil føre flere vælgere ud på det yderste højre i form af Nye Borgerlige. Og her skal Danmark under INGEN omstændigheder hen. Om det så skal betyde en regering, hvor Socialdemokratiet invitere Venstre med i en regering en gang for fremtiden alene med det formål at bremse det yderste højre.

Kim Houmøller, Lisbeth Glud og Helle Walther anbefalede denne kommentar
Søren Jensen

Jeg har hørt at Inger Støjberg byder på middag for at fejre den fredelige magtoverdragelse af venstres næstformandspost. Inger har selv valgt menuen, der bliver ingen nr. 50 Strammerkage denne gang, men derimod en varm rigsret med and, godt med surt og løj og toppet af med rønnebærsuace, hertil en kælderkold hjemmebrygget vin med prop og lunken rævekage.

Søren Kristensen, Lillian Larsen og Poul Anders Thomsen anbefalede denne kommentar
Henrik Salling

Hvorfor blev DF og NB stiftet ? Var det fordi vælgerne var trætte af venstrefløjens udlændingepolitik, herunder specielt integrationsindsatsen? Det er for mig en åbenlys forklaring på DF's succes herunder bl.a. en massiv vælgervandring fra S til DF, solidariteten blandt S-vælgere strækker sig jo sjældent ud over egen næse. Var jeg S - vælger, (det er nok åbenlyst at det er jeg ikke) ville jeg også have været voldsomt bekymret for at det samfund som "arbejderklassen" gennem årtier har kæmpet for misbruges og undermineres i en forfejlet og naiv udlændingepolitik. Men stunts/udmeldinger som lagkage og klimatosser får normale vælgere til at tage afstand fra et budskab som trods alt har fået en ganske betragtelig vælger opbakning. Personligt tror jeg at vi havde haft en anden holdning til udlændinge med ikke vestlig baggrund (det er altid dem der nævnes som problem) hvis de udlændinge der gennem årene er kommet til DK var blevet integreret og alle havde lært sproget og var sat i arbejde, så de blev en ydende og ikke udelukkende nydende gruppe. Det ville alt andet lige også have givet udlændingene en helt anden og meget hurtigere indsigt i hvordan det danske samfund er struktureret. Men efter 30 eller flere år uden at lære dansk og uden kontakt til en normal dansk hverdag, er det let at tro at man blot skal lade sig flyde med og bare hæve kassen. Vi har brug for nogle klare udmeldinger fra venstrefløjen om hvordan man effektivt vil sørge for at alle udelukkende nydende udlændinge bliver en del af det ydende Danmark. Så er jeg overbevist om at rigtigt mange vil få en anden tilgang til udlændinge. Men indtil vi når dertil vil der være basis for Kjærsgaard, Vermund og Støjberg, uanset hvor lidt/meget man bryder sig om dem.