Læserbrev
Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Skal jeg droppe min politiske ukorrekte kærlighed?

Intet dilemma er for småt – intet for stort. Skriv til Brevkassen – alle spørgsmål får to svar
Intet dilemma er for småt – intet for stort. Skriv til Brevkassen – alle spørgsmål får to svar

Mia Mottelson

Moderne Tider
6. februar 2021

Jeg er en del af generation woke med alt, hvad der følger med af politisk korrekte holdninger. Jeg mener for eksempel ikke, man skal lytte til Michael Jackson og R. Kelly, men at man i den grad kan diskutere, om kunstneren og værket kan skilles.

Men nu oplever jeg en spirende politisk ukorrekt kærlighed i mit spotifybibliotek. Det begyndte med en podcast om den svenske rapper Yasin, der nu retsforfølges for at kidnappe og ydmyge en kollega. Podcastens tema var adskillelsen af kunst og kunstner, men i stedet for at fortabe mig i den debat, fik jeg lyst til at undersøge, hvem denne Yasin var. Og ak, efter seks timer med svensk hiphop på repeat, var jeg solgt.

Så kære brevkasse, jeg føler mig skamfuld over min nye svenske hiphopkærlighed. Så hvad gør jeg? Kan jeg, som et plaster på såret downloade musikken ulovligt, så jeg ikke trods den usle streamingløn, støtter Yasin økonomisk, eller skal jeg helt droppe min nye yndlingskunstner? (forkortet af red.)

— Den skamfulde men politisk (u) korrekte lytter, 23

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Hør instrumentalmusik

Jeg fik tit sunget "Jeg ved en lærkerede" som lille, selvom mine forældre var udmærket klar over, at Harald Bergstedt var erklæret nazist. Det tog jeg næppe skade af. På trods af, at mange mener det modsatte, så kan man sagtens adskille kunstneren fra produktet. Og så er det dilemma vist heller ikke større.

David Hertz-Holm, Herdis Weins, Jann Ringtved, Lone Nielsen, Kenneth Graakjær, Georg Kallehauge, Therese Hagen og Anne-Marie Krogsbøll anbefalede denne kommentar
Bjarne Jørgensen

Kan anbefale Silvana Imam, det løser dit problem. Ingen musik er uundværlig. Fornemmer lidt, at du er ramt af genstridighedens element.