Arvestykker
Læsetid: 3 min.

Brevkassen: Hvad gør jeg med min mors grimme sølvkaffekande?

Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne. Intet problem er for lille, intet for stort
Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne. Intet problem er for lille, intet for stort

Mia Mottelson

Moderne Tider
20. februar 2021

Mine forældre er i 80’erne og går og rydder op i deres ting. Fra tid til anden tilbyder min mor mig et eller andet, og jeg siger oftest nej. Senest var det en sølvkaffekande, som jeg sagde ja til, men som ud over at være grim ikke kan holde kaffen varm.

Jeg føler, at den er noget, jeg er blevet prakket på, og jeg vil ikke have den i mit hjem. Tidligere gaver fra min mor er til hendes store utilfredshed blevet byttet eller givet til Røde Kors. Hendes evne til at ramme helt ved siden af min stil gør mig ked af det, for det vidner om en mangel på accept af den, jeg er.

Jeg har lyst til at give kanden til min nabo – måske i bytte for et par kogebøger. Mine forældre og jeg bor langt fra hinanden, men hun kommer sikkert på besøg, når hun har fået sin vaccine. Og så vil hun spørge til kanden.

Hvad gør jeg: 1) Afleverer skidtet tilbage? 2) Bytter den til kogebøger fra naboen? 3) Gemmer den i skabet og tager den frem, når hun kommer 4) Noget fjerde, jeg ikke har tænkt på? (Forkortet af red.)

— Den utaknemmelige, 52

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Gode svar.

Måske kunne du få den smeltet om til et smukt smykke? Så har du stadig 'kanden', og den bruges og kan gå videre i slægten.

Selv fik jeg for mange år siden smeltet en usandsynlig stor sølvske, jeg havde fået i dåbsgave, om til et armbånd, jeg stadig er meget glad for.
Min mormor var ikke helt glad for det i begyndelsen, men blev det efter lidt tid.

Eva Schwanenflügel

Det med at fremtage sølvkaffekanden fra skabet når mor melder sin ankomst, er ikke så ligetil.
Skidtet skal jo pudses for at fremstå brugeligt og pænt..

Jeg tilslutter mig Katrines forslag, det lyder som et passende kompromis.
Og har også den fordel, at sølvsmykker der sidder tæt på huden holder sig blanke.