Læserbrev
Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Hvad stiller jeg op med de dårlige hverdagsbetjente?

Brevkassen svarer hver uge på spørgsmål fra læserne. Har du en nød, du ikke kan knække, så bare kom an – alle får to svar
Brevkassen svarer hver uge på spørgsmål fra læserne. Har du en nød, du ikke kan knække, så bare kom an – alle får to svar

Mia Mottelson

Moderne Tider
6. februar 2021

Tak for jeres guide om at være en god hverdagsbetjent under pandemien. Men hvordan beskytter jeg mig mod alle de dårlige hverdagsbetjente?

Jeg bruger ikke mundbind på grund af vejrtrækningsproblemer og bærer et lille badge om det. Alligevel bliver jeg skulet ondt til, irettesat og direkte overfuset, hver gang jeg entrer et supermarked eller en bus. Personalet er ofte korrekte og ordentlige, mens passagerer og kunder ser mig som en fredløs, man kan sige hvad som helst til. Og mit lille badge ser de åbenbart ikke.

Det er stressende at stå model til i længden. Hvad gør jeg?

— Astmatikeren

Svar I:

Det værste ved denne pandemi, værre end minkmilliarder, endeløse pressemøder og fællessangpsykose, er opblomstringen af småborgerlige hverdagsbetjente, der kompenserer for eget kontroltab ved at kontrollere andre, mens de skinhelligt messer ’samfundssind, samfundssind’.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Hvorfor køber og bruger du ikke et af de ½-1/1 dækkende gennemsigtige ansigtsvisirer som man ser meget personale bruger. De hæmmer næppe vejrtrækningen for brugerne.