Familieliv
Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Har vores toårige også krav på barselsorlov?

Har du en nød, du ikke kan knække, så skriv til Brevkassen – alle får to svar, og vi giver ikke op, før vi har prøvet
Har du en nød, du ikke kan knække, så skriv til Brevkassen – alle får to svar, og vi giver ikke op, før vi har prøvet
Moderne Tider
27. februar 2021

Vi venter vores andet barn og er nu løbet ind i en større diskussion herhjemme. Jeg – børnenes far – tager en måned fri i forbindelse med fødslen, og jeg har hele tiden tænkt, at vi også skulle holde vores toårige barn hjemme fra vuggestue i den periode. Min kone har hele tiden regnet med, at vi selvfølgelig ville sende den toårige i institution, så der var ro til at vænne sig til alt det nye.

Hun synes, at jeg er en jubeloptimist, der helt undervurderer, hvor hårdt det er med en nyfødt. Omvendt synes jeg, at det er usolidarisk over for vores store barn, at han skal i vuggestue, når alle vi andre er hjemme – og i øvrigt også usolidarisk over for samfundet, hvor man på grund af pandemien opfordres til at holde børnene hjemme, hvis man kan. Hvem har ret, og hvad gør vi?

— En far

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Rikke Nielsen

"Har vores toårige også krav på barselsorlov?"
Ja, selvfølgelig. I står i en kæmpe mulighed for at være én familie og jeres ældste er en del af den. Og det skal den ældste jo også vide og føle sig tryg i.

Jens Christian Jensen

Hvis din kone ikke kan overskue at 2 voksne skal passe en nyfødt og en 2 årig, forudser jeg adskillige teoretiske problemer fremover.