Klumme
Læsetid: 4 min.

Center for Vild Analyse: Man kan træde tilbage på mange måder. Lars Løkke gør som Fedtmule

Man kan træde tilbage på mindst fem forskellige måder: Af dumhed, hykleri, uselviskhed, udspekulerethed og nysgerrighed
Lars Løkkes tilbagetrædender, som der har været nogle stykker af, er også måder at træde frem på.

Lars Løkkes tilbagetrædender, som der har været nogle stykker af, er også måder at træde frem på.

Peter Hove Olesen

Moderne Tider
6. februar 2021

Der er mange måder ikke at bruse frem på. At lade andre få æren og selv nøjes med en sekundær rolle. Man kan selvfølgelig simpelthen gøre det ved slet ikke at deltage eller ikke rigtig være skarp nok til for alvor at tage konkurrencen op.

Som den russiske vittighed om manden, der var så dum, at det ikke var til at holde ud for hans kone: »Hvor er jeg træt af dig, du er så dum, at du slet ingenting kan finde ud af. Hvis der var et VM i dumhed, ville du blive nr. to!« »Hvorfor nr. to,« spurgte manden lidt forvirret. »Fordi du er så helvedes dum,« svarede konen.

Synderen og helten

Man kan også aktivt træde tilbage fra en position og markere sin beskedenhed eksplicit: »Jeg vil ikke stå i vejen for mit parti, selv om jeg synes, det er en hård kampagne, der er blevet ført mod mig,« som det hedder, når forskellige uheldige karakterer må trække sig fra politik.

Hvis de trækker sig i tide, kan de som regel gøre comeback lidt senere – og ydmygheden viser sig da også ofte at være temmelig forloren.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her