Klumme
Læsetid: 3 min.

Center for Vild Analyse: Statsministeren har kopieret Dansk Folkepartis vulgære folkelighed

Mette Frederiksens makrelsalat er ikke et forsøg på at pakke upopulære budskaber ind. Det er omvendt: Makrelmadden er budskabet
At kalde Mette Frederiksens folkelighed vulgær er ikke nogen overdrivelse, det er dårligt nok en kritik.

At kalde Mette Frederiksens folkelighed vulgær er ikke nogen overdrivelse, det er dårligt nok en kritik.

Jens Dresling

Moderne Tider
27. februar 2021

At Socialdemokratiet længe har omfavnet Dansk Folkepartis udlændingepolitik, er kendt for enhver. Omfavnelsen har været så konsekvent, at DF stadig ikke rigtig har fået vejret igen. Mindre åbenlyst er imidlertid en yderligere strategi blevet tilføjet undervejs, som på det seneste har stået stadigt tydeligere frem: Socialdemokratiet, og i særklasse statsminister Frederiksen, har kopieret – og måske endda overgået – Dansk Folkepartis vulgære folkelighed.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

William Mannicke

Har Center for Vild Analyse kopieret ”elitens” spidsborgerlige/kulturradikale foragt for makrelmadder eller er centret bare på vildspor?

Hvis man bliver slået i hartkorn med dansk folkeparti, fordi man spiser makrelmadder, hvad bliver man så, hvis man læser Informations ”vinskole”?

Fuld af analyse eller alkohol?
:-)

Carsten Hansen, Nette Skov, Torben K L Jensen, Søren Dahl, Helle Walther, Lars N. Jensen, Nike Forsander Lorentsen, Eva Schwanenflügel og Morten Balling anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Det er nu ikke blot fru Corona-commander-in-chief, som bruger facebook som (pudset!!) udstillingsvindue for makrelmad med agurk.
(Agurk ?!?)

Det har snart sagt enhver anden politiker også gjort.

Man husker med afsmag Støjbergs hvide franskbrød med lyst pålægschokolade, placeret foran cola zero'en, samt ikke mindst hendes lyksalige othello- lagkagefejring af udlændingestramning nr. 50.

Løkke Rasmussen har ikke forspildt en lejlighed til at præsentere os for alt, hvad en kvotekonge kunne byde på, lige fra flad sildemad til hjemmerøget laks.

Og det var vist Morten Østergaard, der viste et stjerneskud frem, før han selv dalede ned fra firmamentet?
(Dog ikke i svømmedragt ved den lejlighed)

Hvis facebook lukkede ned for Christiansborg, ville der pludselig være stille, åh, så stille ;-)

Peter Gløde, Benta Victoria Gunnlögsson, Nette Skov, Torben K L Jensen, Helle Walther, Emil Davidsen, Arne Lund, Rikke Nielsen, Gert Romme, Hanne Utoft, Anne-Marie Esmann, Lise Lotte Rahbek, Morten Balling og Katrine Damm anbefalede denne kommentar
Morten Balling

@Center for Vild Analyse

Vulgær: fra fransk vulgaire fra latin vulgaris 'almindelig', afledt af vulgus 'den store mængde, den brede befolkning, menigmand'

Måske er "vulgær" ikke helt så negativt ladet et ord, som artiklen antyder. Lidt ligesom "populisme" egentlig betød politikere som i demokratiets navn lyttede til befolkningens ønsker før de lavede politik.

Er i så selvfede at i er ved at blive lidt elitære?

ulrik mortensen, Carsten Hansen, Nette Skov, Torben K L Jensen, Søren Dahl, Gert Romme, Hanne Utoft, Bjørn Pedersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Søren Kristensen

Problemet med agurken er bare at den ikke egner sig som pålæg. Værst er selvfølgelig hvis den optræder skiveskåret solo på rugbrød, det er lige så utilstedligt som det er dovent. Desværre er det ofte børn det går ud over. Agurk er tilbehør. I øvrigt findes der kun to slags garneringer til en makrelmad: citron og eller mayo og skal traditionen endelig brydes, så hedder det kapers. Punktum.

Jeppe Lindholm

Venstrefløjen har opgivet socialismen og er i dag en del af kvindebevægelsen.

Fremtidens fløjpolitik kommer til at ske med feminine værdier på ventrefløjen og maskuline værdier på højrefløjen.

Steffen Gliese

Det er da netop kontinuitet, Mette Frederiksen demonstrerer med sin makrelmad og vinduespudsning.
Typisk er det sidste blevet kritiseret af højrefløjen for misbrug af god tid, man kunne have fået meget mere ud af med det embede, man besidder.
Det er selvfølgelig en af de giftigste tanker, der er opstået i liberalismens tid: at man bare skal knokle på med 'det, man er god til' for at optimere produktion og indtjening, fremfor at gøre det, der er nødvendige jobfunktioner, og iøvrigt bruge tid på det, der er livskvalitetsforbedrende og almindeligt liv, især når man er socialdemokrat og valgt til at sikre muligheden for at leve et almindeligt, tilfredsstillende liv.

@ Søren Kristensen,

Hvis vi udelukkende skal holde og til agurken, for Mette Frederiksens personlige politiske opfattelse bryder jeg mig ikke om, så tror jeg, du skal find en anden leverandør.

Ligesom der findes søde og krydrede tomater til en tomatmad, findes der også gode agurker på markedet, der ikke er våde, kolde og smagløse, men har ret fast struktur, og smag der minder om nødder.

Mette Frederiksens socialdemokratiske opfattelse er, efter min opfattelse, hverken udpræget social eller demokratisk, men er nærmest nationalistisk. Og den er heller ikke liberal. Måske har hendes miljøpolitik, landbrugspolitik og industripolitik et stort indslag af konservatisme.

Men tydelig og klar nationalistisk er den i hvert fald. Og hvis dette kan vurderes som en form for socialistisk politik, tør jeg næsten ikke nævne, at der i fortiden var en meget markant politiker, der helt åbent kaldte sin politik for "nationalsocialistisk".

Men selvfølgelig er der en grad af forskel på nationalsocialismen og nationalsocialisme.

Makrelmadder stinker af sur ..... - men ellers: At spise makrelmadder og pudse vindue i fuld statsministeriel offentlighed, er den danske pendant til når Hitler tog et barn på armen. Se hvor folkelig jeg er. Se hvor jeg almindelig jeg er. Se hvor meget folket og jeg ligner hinanden.

Personligt kan jeg ofte mærke mavesyre på vej op i halsen, når jeg ser en politiker med reverspin.

I øvrigt er det efterhånden en uskik at spise makrel. Den er jo svært overfisket og kan ikke længere fanges bæredygtigt
Så signalet er overlegen ligegyldighed, hvilket svarer ganske godt til hendes klimapolitik, flygtningepolitik etc etc

Mvh Hanne Pedersen

Eva Schwanenflügel

Det samme gør sig vist desværre gældende for det meste dåsefisk, Hanne..

Eva Schwanenflügel

PS. Vinduespudsning på Marienborg - det er kraftigt i overkanten for spin ;-)

De vinduer var ikke på Marienborg, og hvad er der galt med en fiskemad, Glynøre makrel er faktisk dyrt, på linje med tun. Og det forurener i alt fald ikke. Det synes efterhånden som om man ikke kan finde noget at skrive om , og så går man på facebook. Lad dog være, hvis journalisterne stopper med at kopiere facebook og i stedet lavede lødig kritisk journalistik, blev resultatet nok mere interessant.

Jørgen Wentzlau, Carsten Hansen, Steffen Gliese, Torben K L Jensen og Søren Dahl anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Helle Walther, statsministeren bor jo på Marienborg, hvor mener du så ellers hun pudsede vinduer?

Desuden er det ikke sundhed eller forurening, Hanne og mig snakkede om, det er overfiskning, der er på vej til at udrydde visse fiskearter.

Eva Schwanenflügel

PS. Jeg spiser selv fisk fra dåse indimellem, men ikke med god samvittighed længere.

Eva Schwanenflügel

PPS. Men jeg er fuldstændig enig med dig i, at det er en uskik at medierne interesserer sig så voldsomt for facebook.

Hvis de ikke gjorde, var det måske heller ikke så intessant for politikerne at poste ligegyldigheder hver dag, istedet for at lave noget mere relevant.

Jonathan Spang lavede iøvrigt et ret sjovt satireindslag om det forrige lørdag.
Det kan ses på DR.DK ;-)

Niels Erlinger

Statsministeren har Marienborg som embedsbolig.

Men privat bor hun i Hareskovby, - der var jo meget ballade da hun flyttede fra Ballerup, som lå på vestegnen til det finere Furesø, som jo ligger i nordsjælland.

Billedet hvor hun pudser vinduer viser også genboens garage, så der er ingen tvivl om, at det er hjemme fra privaten.

Benta Victoria Gunnlögsson, Steffen Gliese og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Nå okay, tak for den oplysning, Niels Erlinger, så må jeg trække noget af min kritik tilbage ;-)

Men måske istedet spørge, hvorfor det skulle være så vidunderligt at statsministeren pudser sine egne vinduer på facebook?

Det er jo stadig spin.
Og med til at forherlige 'husmor-dyder'.
Det ville da have været lidt sjovere, hvis Bo havde bagt og gjort rent, mens statsministeren røg pibe, he he..

René Arestrup

Problemet med MF's folkelige og aldeles uelitære fællesskab er, at den laveste fællesnævner altid vil være ekskluderende og reducerende. Personligt føler jeg mig ikke særligt forbundet til hverken makrelmadder, kolonihavehuse, håndbold og - når det går højt - musicals.

Forstå mig ret, jeg har ingen problemer med eksistensen af hverken makrelmadder eller musicals, blot synes jeg ikke det er rimeligt at jeg skal sættes på porten fordi jeg ikke identificerer mig med det brede, folkelige fællesskabs særlige præferencer.

Niels østergård, Herdis Weins, Eva Schwanenflügel og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Man kan ikke åbne et eneste dagblad eller åbne for TVs nyhedsudsendelser oa programmer uden at fokusere på noget så uskyldigt, som at statsministeren spiser dit eller, glædes over håndboldt, synger eller danser og tilmed pudser vinduer - i sin fritid ?!!! Heldigvis handler den slags jo ikke om statsministeren, men om vores egen fantasi og formodninger om hvad MF gør og tænker, som vi projekterer ud !! Jeg håber MF "børster det af sig".

Tak til statsministeren for at orientere borgerne om, hvad hun foretager sig i sin arbejdstid. Lige til orientering bliver det grundigt beskrevet megetudførligt på Facebook. MF tager sig tid til at meddele vælgerne, hvad hun yder professionelt.

MF har kun Facebook som talerør og tak til hende for at hun fortæller om det store arbejde, hun udøver sammen med regeringen og folketinget i denne vanvittigt komplicerede tid. Journalister og Blå blok falder ikke over hinandens ben, med nogen form for anerkendelse og/eller støtte til en statsminister og en regering som i den grad har andet at tænke på end spin.

Det kunne jo udenom vores "spinfantasier" tænkes, at MF ER folkelig og kan lide sine medmennesker.

Det er jo fulstændig ligegyldigt hvad Statsminister MF foretager sig. Hun vil altid have individer omkring sig, som ønsker at forvrænge, hvad hun end foretager sig. På alm. arbejdspladser i Danmark ville tilstandende være kaotiske, hvis vi mobbede og altid modarbejdede hinanden ?!!! Så ville man være nødt til samarbejde positivt for at ændre situationen.

I Folketinget, i dagbladene, i samtlige medier bliver situationen blot værre og man må spørge om, hvornår i alverden begynder vi alle at respektere hinanden, så dagligdagens mobberi og nedgørelse ophører. Så der endelig kan blive plads til bevidsthedsudvidende og inspirerende nyhedsformidling i samtlige medier og en sober tone generelt. Er det for banalt et ønske ?!!

Sorry ! ; ) Om igen : Håndbold !!

Carsten Hansen

Nu er der i omegnen af 85 % af danskere der stemmer på partier der går ind for en stram udlændingepolitik.
Nok sikkert mange flere end der bryder sig om makrelmadder, men løst regnet ca. svarende til indholdet af vand i agurker og antallet af vandede indlæg her.

(For sjov)

Og Har A kopieret DF´s udlændingepolitik ?; Næppe 1 til 1. Det er en overfladisk påstand.
Det er dog i omegnen af 20 år siden jeg spåede, at midten af dansk politik snart ville overtage fra den yderste højrefløj desangående. Dette af 2 indlysende grunde. 1. for at modvirke alle indvandrere bliver slået over én kam . 2. Fordi befolkningen ganske enkelt ikke ønsker et opdelt samfund.

Med andre ord; et nødvendigt opgør med både kulturrelativisme og etnocentrisme.

(For alvor)

René Arestrup

@Nette Skov
’Spinfantasier’ og mobberi....

Ja, eller bare en fuldstændig nøgtern forholden sig til , at statsministeren, med uendelig lidt sandsynlighed, foretager sig noget i fuld offentlighed som ikke er vendt, drejet og overvejet inden.

I tilfældet MF er det nærmest så tydeligt spekulativt som noget overhovedet kan være.

Men bevares, jeg vil da ikke fratage nogen deres naive illusioner.

Vibeke Olsen, Flemming Berger, Herdis Weins og Niels østergård anbefalede denne kommentar

@ Rene`Arestrup

Yes, jeg er SÅ håbløs illusorisk naiv, at jeg snart regner med en ordentlig omgangstone generelt . Mig selv inkluderet ; )

"I tilfældet MF er det nærmest så tydeligt spekulativt som noget overhovedet kan være." Bevar os -men vi kan vel blive enige om, at MF ikke er den eneste politiker med den adfærd?!

Hav en dejlig aften !

Eva Schwanenflügel

Jeg synes så heller ikke, det er nødvendigt at være nedgørende.

Selvom Clement Kjersgaard kan være en smule overgearet, og ikke altid en specielt god ordstyrer i Debatten, har jeg dog bidt mærke i hans indledning:

"Jo mere uenig du er med nogen, jo pænere skal du tale til dem ".

Det er ikke 100%, jeg selv formår at leve op til devisen, men forsøger dog at undlade at blive alt for personlig ;-)

René Arestrup

@Nette Skov
Det har sgu da ikke en disse med ’tonen’ at gøre, hvis man tillader sig at påpege det åbenlyse, nemlig at statsministeren spekulerer i egen vinding med en påtaget - og hvis du spørger mig, grænsende til kvalmende - ’folkelighed’.

Men du har naturligvis helt ret, det er et greb ingen politikere føler sig for fine til.