Interview
Læsetid: 2 min.

Forsker om Facebook vs. Australien: Ideen om at regulere tech-industrien er ved at blive normaliseret

Facebook genåbnet for nyheder til australske brugere, efter at have haft lukket for dem som reaktion på udsigten til at skulle betale traditionelle medier for nyhedsindhold på siden. Sagen viser, at der er ved at opstå et internationalt momentum for regulering, mener professor Mikkel Flyverbom
»Tech-virksomheder har haft helt frie rammer, men tanken om at regulere industrien begynder så småt at blive normaliseret, hvilket i sig selv er et stort skridt,« siger professor i kommunikation og digitale forandringer Mikkel Flyverbom.

»Tech-virksomheder har haft helt frie rammer, men tanken om at regulere industrien begynder så småt at blive normaliseret, hvilket i sig selv er et stort skridt,« siger professor i kommunikation og digitale forandringer Mikkel Flyverbom.

Carlos Jasso

Moderne Tider
27. februar 2021

— Hvem har ’vundet’ i striden? Facebook eller Australien?

»Australien har vundet i den forstand, at de har fået Google til at indgå betalingsaftaler med australske medier og fået Facebook til at føje sig lidt (tech-giganten har nu to måneder til at indgå aftaler med nyhedsmedier, før eventuelle uenigheder kan ende for en voldgift, red.). Men jeg tror ikke, at Facebook har bøjet sig for Australien, men snarere for den globale reaktion på sagen.«

— Hvad viser det her om staters muligheder for at regulere store tech-virksomheder?

»Det viser, at der efterhånden er momentum omkring, at vi bliver nødt til at lave nogle spilleregler på området. Tech-virksomheder har haft helt frie rammer, men tanken om at regulere industrien begynder så småt at blive normaliseret, hvilket i sig selv er et stort skridt. Det er ikke så mange år siden, at man havde en forestilling om cyberspace som et uafhængigt domæne, der ikke kunne reguleres. Mange stater har nu fokus på, at der er nødt til at være spilleregler på området, og at samfundet bør sætte rammerne for den teknologiske udvikling.«

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her