Center for Vild Analyse
Læsetid: 4 min.

Inger Støjberg er dansk politiks svar på Smadremanden

Hvorfor elsker så mange Støjberg uden at sige præcis hvorfor?
Politikere som Støjberg og Trump bliver tydeligvis elsket intenst af deres tilhængere, men hvorfor bliver denne kærlighed altid udtrykt med den distance, der ligger i den generelle formulering?

Politikere som Støjberg og Trump bliver tydeligvis elsket intenst af deres tilhængere, men hvorfor bliver denne kærlighed altid udtrykt med den distance, der ligger i den generelle formulering?

Anders Rye Skjoldjensen

Moderne Tider
13. februar 2021

Da Inger Støjberg efter længere tids hændervriden meldte sig ud af Venstre og samtidig bedyrede, at hun repræsenterede det sande Venstre i modsætning til det Venstre, som fandtes på Christiansborg, var der en del medlemmer af partiet, der med det samme støttede hende. Det interessante var imidlertid måden, hvorpå tilslutningen blev formuleret: Det foregik i yderst generelle og vage termer. Støjberg, måtte man forstå, stod for de rigtige værdier, hun var god til at kommunikere dem, og hun forstod de bekymringer, som folk i Udkantsdanmark går og gør sig.

Vagheden er måske ikke så overraskende, når man betænker de helt konkrete sager, som Støjberg befinder sig i netop nu. Det er alligevel de færreste, som har lyst til at sige, at de støtter op om Støjberg, fordi de synes, at det er en god idé at give ulovlige instrukser. Endsige at gøre det for at se hårdfør ud i befolkningens øjne under dække af at ville forsvare nogle unge kvinder, som ulovlighederne langt snarere traumatiserede, hvilket selv Venstre-medlemmer har gjort opmærksom på. Ikke mange støtter op om præcis det, helt eksplicit og til citat. Men hvorfor egentlig ikke?

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Søren Kristensen

Det er næsen.

Niki Dan Berthelsen

@Søren Kristensen
Hvilken en?
Den politisk udstedte næse i form af rigsretssagen?
Den figurative næse/sans for politik/ballade?
Den faktiske næse på* hendes ansigt?

*: "På den ansigt" (sagt på Gellerupsk).

Altid?
Det lyder som én, der vil skændes.
Måske er årsagen den, at aviserne - inklusive Information - har en tilbøjelighed til systematisk at frasortere henvendelser, der på kvalificeret vis argumenterer for andre holdninger end deres egne?
Mvh
Dorte Nielsen

Anders Sørensen

Hvorfor skal det gøres så besværligt? Inger Støjberg er populær, fordi hun er markant og åbenmundet fremmedfjendtlig grænsende til det racistiske, men samtidig fra et veletableret parti. Så ved at støtte op om IS vælger man det sikre fremmedfjendske kort, og man behøver ikke gamble med fx en Pernille Vermund.