Interview
Læsetid: 11 min.

Landstræneren: Det er ikke bare venstrefløjspis, når vi knæler imod racisme

Danmarks nye landstræner, Kasper Hjulmand, er bekymret for »monsteret« i moderne fodbold. Korruptionen, pengene, grådigheden. Alt det, der kaster skygger over spillets bidrag til verden. Alligevel mener han, at det er en god idé at tage landsholdet med til VM i Qatar
For Kasper Hjulmand er VM i Qatar ikke en simpel sag at tage stilling til, og han har blandt andet rådført sig med Amnesty International.

For Kasper Hjulmand er VM i Qatar ikke en simpel sag at tage stilling til, og han har blandt andet rådført sig med Amnesty International.

Tobias Nicolai

Moderne Tider
6. februar 2021

Siden FIFA’s dybt korrupte præsident i december 2010 trak en seddel op af en kuvert og annoncerede, at fodboldforbundets dybt korrupte eksekutivkomité havde besluttet at lade Qatar holde VM i 2022, er skandalerne trillet ud af den lille ørkenstat som en løbende påmindelse om alt det, der er galt med moderne fodbold.

»Det var en fuldstændig håbløs beslutning,« siger Danmarks landstræner Kasper Hjulmand. »Qatar skulle selvfølgelig aldrig have haft VM i første omgang.«

Over sin karriere har han fået ry som en tænksom figur i en ikke specielt tænksom branche.

Sportspressen har – undertiden hånligt – kaldt ham »humanisten« eller »teoretikeren«, og i biografien Fodbolddrømmer fra sidste år kan man læse, hvordan han forsøger at få sin chef til at læse Svend Brinkmann, planlægger en »moralsk disruption af fodboldindustrien« og beklager sig over det »monster af grådighed, dårligdom og massivt hykleri,« der plager fodbolden som »en sygdom«.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Jens Frederik Drivsholm

>>jeg tror, vi kan gøre mere for forandring dernede gennem interaktion end ved at pege fingre.«

— Hvad mener du med interaktion?

»Jamen, det er at tage af sted og vise, hvem vi er. At både vores hold, jeg og fansene viser, hvem vi er, og hvad vi står for. Vi skal repræsentere Danmark og danske værdier. Ligestilling, ligeværd og så videre. Det kommer vi til at signalere.«

— Hvad vil det konkret sige? Udsender DBU en erklæring, indkalder I til pressemøde om forholdene i Qatar, eller vil du og spillerne afslutte alle interview med ’i øvrigt mener vi, at forholdene for migrantarbejdere bør forbedres’?<<

Go! DBU - go!

Jens Frederik Drivsholm

’i øvrigt mener vi, at forholdene for migrantarbejdere bør forbedres’

Carsten Hansen

De mennesker der mener at Danmark skal blande sig udenom hvordan man indretter sig i f.eks. Rusland, Syrien, Iran , Cuba mener vel også at vi skal blande os udenom hvordan man indretter sig i Qatar ?.
Personligt mener jeg at alle demokratisk sindede mennesker, herunder folkevalgte og kendte, har ret til at påtale og kritisere al anti- og udemokratisk tankegods og adfærd.
Så kritiser bare løs når stater undertrykker; Om de stater så er Israel, Rusland, Qatar, Iran, Kina eller mange andre.

Carsten Hansen

2 vrang giver ingen ret.

Selvfølgelig skal vi tage afstand fra racisme; Samtidig med at vi tager afstand fra al mulig anden etnisk udskamning/udrensning/undertrykkelse.

Men det er lidt som når nogen forsvarer Putin med at andre despoter er endnu værre eller når nogen forsvarer islamistisk idioti ned at også kristne har lavet skidt gennem tiderne.
Det udenomssnak, pseudo-argumentation, What-aboutism`.