Nekrolog
Læsetid: 4 min.

Et liv er forbi: Rosa Stegeager troede på alle børnene i sin klasse

Rosa Stegeager oplevede som barn, hvordan en skolelærer havde stor betydning for hende og dedikerede sit liv til selv at gøre den samme forskel for andre
Moderne Tider
20. februar 2021
Rosa Stegeager voksede op i et fattigt kvarter i Vejle sammen med sine fire søskende. Hendes far var vognmand, mens moren var hjemmegående. Mange af børnene rendte rundt uden sko og varmt tøj om vinteren, men Rosa Stegeagers mor var en flittig husmor, der syede tøj til børnene.

Rosa Stegeager voksede op i et fattigt kvarter i Vejle sammen med sine fire søskende. Hendes far var vognmand, mens moren var hjemmegående. Mange af børnene rendte rundt uden sko og varmt tøj om vinteren, men Rosa Stegeagers mor var en flittig husmor, der syede tøj til børnene.

Privatfoto

Rosa Stegeager var den slags lærerinde, der først var glad, når også de fattige børn i klassen fra arbejderkvartererne i Aarhus fik gode karakterer.

Hun var af den overbevisning, at alle børn kunne lære alt, hvis bare de havde lyst og havde det sjovt imens. Så hun udtænkte pædagogiske metoder og kreerede kortspil med regnestykker, så hun kunne få alle med.

Mange af de andre lærere tænkte, hun var tosset. Det var utraditionelt for en lærer i 60’erne. Men hun vidste fra sin egen barndom, at skolen kunne udjævne sociale skillelinjer og give en god ballast. Så hun fortsatte på den måde for også at give det videre til sine egne elever.

Skolelærer bankede på

Rosa Stegeager voksede op i et fattigt kvarter i Vejle sammen med sine fire søskende. Hendes far var vognmand, mens moren var hjemmegående. Mange af børnene rendte rundt uden sko og varmt tøj om vinteren, men Rosa Stegeagers mor var en flittig husmor, der syede tøj til børnene.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Steen K Petersen

Rosa, kondolere til din familie, tak for din store indsat her på jorden, sikke et liv du har levede, må udnævne dig en af hverdagen helte, du gjorde en forskel, Tak.