Sport
Læsetid: 6 min.

Når håndboldstjerner bliver stilikoner, er sporten ved at være cool

Håndbold plejede at være provins og bølgepomfritter. Nu er den Mikkel Hansen – kunstsamler og stilikon – men den er stadig nede på jorden og måske netop derfor: cool
Moderne Tider
13. februar 2021
Mikkel Hansen har en megafed kunstsamling, det ved vi fra Eurowoman, som har besøgt hans hjem i Paris.

Mikkel Hansen har en megafed kunstsamling, det ved vi fra Eurowoman, som har besøgt hans hjem i Paris.

Baptiste Fernandez/Getty Images

Du skal lede længe efter en jyde i min generation, der ikke på et eller andet tidspunkt har gået til håndbold. Hvis ikke hun selv har, så har søster spillet på højt plan, eller også har far trænet det lokale drengehold.

Jeg ved det, for jeg er selv én. En østjyde, der på et tidspunkt i mit liv gik til håndbold oppe på sportspladsen. Ikke fordi jeg var god til det, og heller ikke fordi jeg var særligt glad for det, men fordi det gjorde man i 90’erne på de kanter. Det gjorde alle pigerne i klassen. Vores træner, Henning, manglede langetåen på den ene fod, det var tydeligt at se, f0r han gik tit rundt i en H2O-badesandal med bare tæer.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Godt og sjovt indlæg om håndboldsporten, hvor der er stjerner der tjener godt, men allievel bare forbliver helt almindelige mennesker.
Personligt har jeg et par gange lige vekslet et par ord med Morten Stig, som også er helt nede på jorden og vi har fælles bekendte i håndbolden, og de er ikke stjerner bortset for at de er det i den klub de repræsenterer et sted omkring Fynsserien med afstikker et par år i de lidt højere rækker. Ja hånbolden er for ale fra arbejder til direktør og under samme bruser og omklædningsrum samt 3.halvleg.

Anders Sørensen

@Viggo Okholm, begrebet "almindelige mennesker" som ekskluderende kategori er ret trættende.

Hvorfor ikke bare sige, at mennesker er almindelige? Så slipper man for den hjernedøde tilgang til fx Hollywoodstjerner som ualmindelige eller ligefrem eftrestræbelsesværdige, og man slipper for den mindst lige så trættende tilgang til bønder eller jyder som dumme eller nogle, man bør undgå.

Derved mødes Hollywood og Jylland på midten i en skøn samdrægtighed, hvor vi alle kan enes om, at vi er lige meget værd. Den ene type knepper grise, den anden type knepper Brad Pitt. Øf.

Anders Sørensen:
Det skal jeg huske og tak for lussingen :)
Du ved sikkert hvad jeg mener, når jeg skriver, men derfor behøver det ikke nødvendigvis at være rigtig.