I retten
Læsetid: 4 min.

»Jeg havde røget to joints den dag, så jeg var ikke bevidst om, hvad jeg gjorde«

Hver uge dækker vi en retssag, som den udspiller sig set fra tilhørerpladserne. I retssal 60 i Københavns Byret er H, W og G tiltalt for tricktyveri i Københavns Lufthavn
Den ene af de tiltalte, G, er ikke set på overvågningen og nægter sig derfor skyldig.

Den ene af de tiltalte, G, er ikke set på overvågningen og nægter sig derfor skyldig.

Mia Mottelson

Moderne Tider
20. februar 2021

Retssal 60 er en af de største sale i Københavns Byret, og det er godt, for der er mange til stede denne mandag formiddag. Ud over de tiltalte H, W og G er der tre forsvarsadvokater, tre betjente, tre dommere, en anklager og en tolk.

De tre herrer, som alle er fra Peru, er tiltalt for tasketyverier i Københavns Lufthavn, og ifølge anklageren er der tale om tricktyveri. Selv om det kun er H og W, som har stjålet tasker, så har de tre ifølge anklageren arbejdet sammen om at narre taskerne fra – viser det sig – mødre, som rejser alene med deres børn. H er tiltalt for tre forhold. De to andre er kun tiltalt for to forhold. Den første episode, hvor det kun er H, der er tiltalt, fandt sted den 8. februar 2020.

Overvåget område

Hvis man skal stjæle ting fra andre, er Københavns Lufthavn ikke det mest optimale sted at gøre det. For der er ualmindelig god videoovervågning, og anklageren afspiller videoer af tyveriet den 8. februar fra flere vinkler.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Torben Lindegaard

@Kristian Villesen

Blev tyveknægtene pålagt at erstatte det stjålne -
og hvad med hælerne på Christiania ??