I retten
Læsetid: 5 min.

»Han var sgu da ikke sluppet så billigt, hvis jeg havde ønsket at påkøre ham«

Hver uge dækker Information en retssag, som den udspiller sig i retssalen. En ung mand er i Retten i Horsens blandt andet tiltalt for at have kørt hastigt frem i sin bil med en mand hængende ind ad vinduet
J ville bare besøge sin mor, men blev forhindret i at parkere, hvor han plejede.

J ville bare besøge sin mor, men blev forhindret i at parkere, hvor han plejede.

Mia Mottelson

Moderne Tider
27. februar 2021

Tiltalte J bliver fulgt ind i retssalen af en politibetjent ved sin side. Han sidder i forvejen i fængsel for en dom på et år og ni måneder. J har lyst kortklippet hår, er iført en sort hættetrøje og har en blå coladåse i hånden, som han knapper op, da han sætter sig i midten af lokalet.

Han er anklaget for at have kørt hastigt frem i sin bil med en mand L hængende ind ad et nedrullet vindue.

J er 27 år, og hans seneste dom er nummer 12 på listen. I Retten i Horsens er han anklaget for yderligere 29 forskellige forhold, som også skal behandles i dag. J kigger ned i bordet og piller lidt ved sit mundbind i løbet af den halve time, det tager, at læse anklageskriftet op. Han er blandt andet også anklaget for at have spyttet mod sin veninde og have overtrådt tilholdet til hende, at have kørt med euforiserende stoffer i blodet uden kørekort, at have sparket en politimand på skinnebenet og at have råbt »jeg fucking smadrer dig, din mongolunge« til en anden politimand.

Men først og fremmest drejer sagen sig om episoden med bilen.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her