Langsomme samtaler
Læsetid: 12 min.

Den store kamp i USA handler ikke om race, den handler om, hvordan landet skal regeres

Polariseringen i USA er en kulmination på 50 års splittelse om, hvorvidt landet skal forandres af progressive bevægelser og krav om rettigheder, eller om lokale folkevalgte selv skal bestemme, hvordan deres fællesskab skal indrettes. Og det hele begyndte med borgerrettighedsbevægelsen. Det forklarer den konservative forfatter og journalist Christopher Caldwell
Uanset om man kan lide det eller ej – republikanerne er nu blevet et parti for globaliseringens tabere, og det vil definere deres ideologi de næste år, siger Christopher Caldwell.

Uanset om man kan lide det eller ej – republikanerne er nu blevet et parti for globaliseringens tabere, og det vil definere deres ideologi de næste år, siger Christopher Caldwell.

Jesse Jacob

Moderne Tider
13. februar 2021

Langsomme samtaler findes også som ugentlig podcast. Du kan høre den her eller ved at søge på ’Langsomme samtaler’ i din podcast-app.

Vi fejrer den amerikanske borgerrettighedsbevægelse fra 1960’erne med storslåede film og fortællinger om sociale fremskridt. Og de, der som Martin Luther King Jr. var store i borgerrettighedsbevægelsen i 1960’erne, er blevet helte i vores populærkultur og politiske historie.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Søren Kristensen

Man må bare konstatere at der er noget som hedder the black community, såvel som the white community og at skellet handler nok så meget om hudfarve. Jeg kender fx en gambiansk rengøringskone, som er svensk gift i 30 år og alligevel taler hun konsekvent om "you people" og "my people". Desuden har hun tydeligvis ingen ambitioner om yderligere integration ud over hvad hun allerede har været igennem for at opretholde sit job og sit ægteskab. Men det kan selvfølgelig være at hendes voksne datter bliver svensk nok i hjertet til at overkomme det der people-snak.

Det er så nuttet at læse om en hvid rig priviligeret mand, der mener at republikanerne ikke støtter white supremacy.

Valget og magten i USA, handler om at de rige sluppet afsted med at stjæle alle værdierne, og at de hvide tabermænd ikke har fattet det

Susanne Kaspersen og Jens Frederik Drivsholm anbefalede denne kommentar
Jeppe Lindholm

Fundamenter for United Stats Of America bygger på, at smide taberne i fængsel eller henrette dem.

Susanne Kaspersen og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar